Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εξακολουθούν να κάνουν πλάτες στον Στέγγο

Η εφημερίδα "Κόντρα" συνεχίζει τις αποκαλύψεις με το σκάνδαλο της εταιρίας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, που επέκτεινε και ανακαίνισε το ξενοδοχειακό της συγκρότημα, χωρίς να προβλέπεται από την αποικιοκρατική σύμβαση που είχε υπογράψει ο Καρράς με τη φασιστική χούντα, χωρίς να έχει βγάλει οικοδομικές άδειες και να έχουν βγει Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων...
 
Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση της αποικιοκρατικής σύμβασης (ΠΔ 389/1996), το Ξενοδοχείο Σιθωνία έπρεπε να είναι Α’ Τάξης και να έχει 874 κλίνες. Ομως, σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σημείωμα της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (3 Σεπτέμβρη του 2009), το ξενοδοχείο Σιθωνία είναι πια 5 Αστέρων και έχει 1.135 κλίνες. Εχουμε, δηλαδή, μια αύξηση 261 κλινών. Δημιουργήθηκαν συνεδριακά κέντρα και καζίνο, κάτι που δεν προβλεπόταν από την αποικιοκρατική σύμβαση της χούντας. Ολες αυτές οι κατασκευές δεν θα μπορούσαν να γίνουν, εάν δεν γίνονταν καθ’ ύψος και κατά μήκος επεκτάσεις, κάτι που απαγορευόταν.

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Σιθωνία εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 στις 31 Δεκέμβρη του 2006, ολοκληρώθηκε προς το τέλος του 2008 και πήρε τζάμπα κρατική χρηματοδότηση 9,52 εκατ. ευρώ. Η εταιρία του Κ. Στέγγου ζήτησε και της ενέκριναν, το Νοέμβρη του 2010, Περιβαλλοντικούς Ορους και για την ανακαίνιση αυτού του ξενοδοχείου! Τα παπαγαλάκια μπορεί να λένε ότι η «ελληνική γραφειοκρατία» βάζει εμπόδια στις «επενδύσεις» στην Ελλάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι ριζικά αντίθετη. Οι καπιταλιστές κατασκευάζουν συγκροτήματα, χωρίς να έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Οροι, χωρίς να έχουν βγάλει άδειες, και επιβραβεύονται με πλούσιο ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΥΓ: Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο του τμήματος Εκδοσης Οικοδομικών Αδειών στην Πολεοδομία του Πολύγυρου Χαλκιδικής και τον ρωτήσαμε γιατί δεν ακυρώνουν την άδεια που είχε εκδοθεί στις 6 Σεπτέμβρη για τα 516 ή 1.000 μπαγκαλόους. Με αστεία επιχειρήματα προσπάθησε να μας πείσει, ότι πρέπει να γίνει έρευνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη! Μετά την απάντηση αυτή, μας έζωσαν τα φίδια και φοβόμαστε ότι η εταιρία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ θα ξαναεπιχειρήσει να κατασκευάσει τα μπαγκαλόους. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα εκει ειναι ο καλυτερος γαμ.νας και υπαρχουν νεες γυναικες που δηθεν εργαζονται αλλα κανουν την αλλη δουλεια. Πως νομιζετε οτι δινονται οι αδειες και οι παροχες?

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ