Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Έπιασαν Γερμανό δημοσιογράφο να φωτογραφίζει τα σύνορα..

Στην περιοχή όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το τείχος για τους λαθρομετανάστες, στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων – Ν. Βύσσας, στον Έβρο, συνελήφθη χθες το πρωί Γερμανός δημοσιογράφος από άστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Ο 46χρονος Jorg Uwe Heuer, ο οποίος εργάζεται για την καθημερινή εφημερίδα του Aμβούργου “Hamburger Abendblatt”, η οποία ανήκει στο δημοσιογραφικό συγκρότημα “AXEL SPRINGER VERLAG” (σ.σ στον ίδιο όμιλο ανήκουν DIE WELT, BILD-ZEITUNG κλπ), εντοπίσθηκε από Έλληνες Συνοριοφύλακες, ...
οι οποίοι περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABITs ), να κινείται με ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο επί της οριογραμμής των χερσαίων συνόρων, σε χώρους που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης.

Στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή, με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν ειδική άδεια, και πως βρέθηκε στην περιοχή για ρεπορτάζ σχετικά με το τείχος, ενώ είχε ήδη πάρει συνέντευξη από δύο Γερμανούς συνοριοφύλακες της Φρόντεξ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την επόμενη Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ