Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μίκης, η αριστερίστικη μιζέρια και η... επανάσταση "από τα κάτω"

Αποφάσισε ο Μίκης Θεοδωράκης να κάνει μια ανοιχτή αντικυβερνητική συγκέντρωση και να βάλει μια "σπίθα" στην κοινωνία. Την έκανε και είχε επιτυχία! Τι ήθελε να το κάνει;
Οι "αριστεροί" (λέμε τώρα) έπεσαν να τον φάνε στο διαδίκτυο! Οι ίδιοι που μέχρι εχθές παραπονιούνταν για την "ένοχη σιωπή" των ανθρώπων της διανόησης και των τεχνών, μόλις κάποιος -και όχι ο οποιοσδήποτε- αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία, για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της κοινωνικής αφασίας και της κατάθλιψης, βρέθηκαν εν χορώ απέναντί του....


Και τι δεν έχω διαβάσει! Ότι ο Μίκης ναι μεν είναι μεγάλος συνθέτης (πάλι καλά που το αναγνωρίζουν), αλλά είναι "ανεμόμυλος", "στυλοβάτης του αστισμού", "προσκηνιομανής" ("ψώνιο" δηλαδή), ότι τα "κινήματα γίνονται από κάτω και όχι από πάνω" (το "πάνω κάτω" που τους δέρνει το έχουν συνειδητοποιήσει;), "νέος Μεσσίας" και άλλα πολλά! Αναμενόμενα βεβαίως όλα αυτά, από όλους αυτούς που δεν τολμούν ή δεν μπορούν να κάνουν ό,τι και ο Μίκης! Λίγο ο φθόνος, λίγο η μιζέρια και πολλή, πάρα πολλή όμως ξύλινη θολοαριστερή θολοανάλυση ενός θολομαρξισμού που ο ελληνικός λαός τον φτύνει στις κάλπες, γιατί απλώς δεν του ταιριάζει!

Και τους προκαλώ δημοσίως: γιατί ωρέ παληκάρια δεν κάνετε και εσείς τόσο καιρό ό,τι και ο Μίκης; Γιατί δεν το κάνατε εσείς πρώτοι; Γιατί δεν γεμίσατε και εσείς ασφυκτικά ένα αμφιθέατρο με χιλιάδες πολίτες να ιδρύσετε Κίνημα, Μέτωπο, Ρεύμα (πείτε το όπως θέλετε) για να ανατρέψετε την κατάσταση; (Μόνο ο Αλαβάνος κάτι έκανε, τον κράζουν κι αυτόν).

Όχι, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απ' όλα αυτά διότι, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, τα κινήματα φτιάχνονται από κάτω και αυτοί περιμένουν την κοινωνία (ως δια μαγείας προφανώς) ένα πρωινό να ξυπνήσει και να επανασταστήσει! Κούνια που τους κούναγε και τους νανούριζε!

Όταν λέμε, αγαπητοί μου "μαρξιστές" ή ό,τι άλλο είστε, ότι τα κινήματα τα φτιάχνει η κοινωνία, εννοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι χαρισματικοί, που είναι ικανοί να συλλάβουν τις κοινωνικές ανάγκες και αιτήσεις, διαμορφώνουν ένα πολιτικό πλαίσιο κοινωνικό (δηλαδή σοσιαλιστικό), το οποίο εκφράζει το λαό, το βγάζουν μπροστά και συσπειρώνουν τους συμπολίτες τους. Αυτό σημαίνει ότι τα κινήματα ξεκινάνε από κάτω. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τώρα εάν στους δικούς σας φανταστικούς κόσμους τα πράγματα λειτουργούν αλλιώς, απαντήστε μου εάν θα υπήρχε Ρωσική Επανάσταση δίχως Λένιν, Κινεζική Επαναστάση δίχως Μάο κ.ο.κ.

Επιστρέφω στον Θεοδωράκη. Του την έπεσαν λοιπόν επειδή έβαλε μια σπίθα για να δημιουργηθεί κίνημα και όχι κόμμα. Εάν έφτιαχνε κόμμα θα του την έπεφταν που στα γεράματα "τρελάθηκε και θέλει να κυβερνήσει". Εάν καθόταν σπίτι του θα τον έβριζαν που δεν μιλά και δεν αντιδρά, με τα γνωστά βαρύγδουπα "σιωπούν οι βολεμένοι διανοητές" κι άλλα τέτοια. Τον θεωρούν "όργανο του συστήματος" επειδή τα κανάλια μετέδοσαν το γεγονός, εάν όμως δεν το μετέδιδαν θα μίλαγαν -οι ίδιοι- για φίμωμα του μεγάλου Μίκη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Με άλλα λόγια, με αυτούς τους ζουρλούς άκρη δεν βγάζεις! Και δεν είναι τυχαίο που τα ποσοστά τους εξανεμίζονται στην κοινωνία, δεν είναι τυχαίο που έχουν καταντήσει την (μεταξύ ή πέρα των ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ) Αριστερά από χώρο πολιτικής ανάλυσης σε χώρο... ψυχανάλυσης.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σε αυτόν τον τόπο αρκετοί σοσιαλιστές (εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι), που έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται και προετοιμάζονται να αντιδράσουν! Και όπως είπα και εχθές, από το kONTRA channel, "για μια ακόμη φορά η λύση θα δοθεί μέσα από τη δημοκρατική παράταξη, με τις κοινωνικές δυνάμεις του δημοκρατικού λαού της Ελλάδας. Γιατί πάντα οι λύσεις δίνονται από εκεί...".

Σε στιγμές κρίσιμες και επώδυνες για το λαό και την πατρίδα δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αριστερίστικη μιζέρια, ψυχανάλυση και θολοθεωρία. Μπήκε ο Μίκης τώρα μπροστά; Πολύ καλά έκανε και μπήκε! Ώρα μας τώρα να μπούμε και οι υπόλοιποι μπροστά και να απελευθερώσουμε την Ελλάδα. Και εσείς, διανοητές της όποιας μαρξίζουσας "αριστεράς", συνεχίστε να καταγγέλλετε ό,τι δεν σας ταιριάζει, σαν τις αλεπούδες, που ό,τι δεν φτάνουν το κάνουν κρεμαστάρια!

Στέφανος Μυτιληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ