Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Φρούριο» το Κάιρο λόγω διαδήλωσης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Κάιρο όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν το απόγευμα κατά της κυβέρνησης, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης.

Περίπου 20.000 με 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και κυρίως στη συνοικία όπου βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών...
 Ο υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλι δήλωσε στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ-Αχράμ ότι οι οργανωτές των διαδηλώσεων αυτών είναι «ασυνείδητοι».

«Οι δυνάμεις της τάξης είναι ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή κατά της ασφάλειας του πληθυσμού», τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα αντιμετωπίσει σοβαρά κάθε παραβίαση του νόμου.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στην Αίγυπτο εάν δεν έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως άδεια και σύμφωνα με την αντιπολίτευση δεν έχει δοθεί άδεια για τις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Κάιρο αλλά και σε 16 ακόμα πόλεις, συνεπώς είναι πιθανό η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.
Πολλά κινήματα υπέρ της δημοκρατίας κάλεσαν το λαό, στο Κάιρο και την επαρχία, να διαδηλώσει από τις 14:00 τοπική και ώρα Ελλάδας για να γίνει η σημερινή ημέρα, «ημέρα εξέγερσης κατά των βασανιστηρίων, της φτώχειας, της διαφθοράς και της ανεργίας».

Η σημερινή «Ημέρα Οργής» όπως την αποκαλούν ακτιβιστές στο Διαδίκτυο, οι οποίοι έχουν γίνει από τους πιο ένθερμους επικριτές της διακυβέρνησης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, συμπίπτει με την «Ημέρα της αστυνομίας», εθνική αργία προς τιμήν των αιγυπτιακών δυνάμεων της τάξης. Περίπου 90.000 άτομα έχουν δηλώσει στο Facebook έτοιμα να διαδηλώσουν.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να σταματήσουν τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό οπαδών της αντιπολίτευσης.


πηγή: http://www.pathfinder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ