Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Η ομοφυλοφιλία, αντίθετη με το Θείο θέλημα"!


«Η ανθρωπότητα πρέπει να σωθεί από την αυτοκαταστροφική σύγχυση της διάκρισης μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Δεν είναι παρωχημένο να μιλάμε για τη φύση του «άνδρα» ή της «γυναίκας». 
Προέρχεται από τη γλώσσα της δημιουργίας και αν την περιφρονήσουμε θα είναι αυτοκαταστροφή για τους ανθρώπους». Είναι λόγια του Πάπα Βενέδικτου του 16ου σε αξιωματούχους του Βατικανού, προ ημερών.Ο Ποντίφικας αναφέρεται στο θέμα των ομοφυλοφίλων και στο τελευταίο του βιβλίο «Φως του Κόσμου: ο Πάπας, η Εκκλησία και το Σημείο των Καιρών». Γράφει πως «η ομοφυλοφιλία είναι άδικη, αντίθετη στο θέλημα του Θεού και ασύμβατη με το λειτούργημα του ιερωμένου». 

Μετά τη δήλωση του Πάπα υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών «υπό προϋποθέσεις» χθες το Βατικανό πρόβαλλε το προηγούμενο απόσπασμα, ίσως για λόγους ισορροπίας. Το βιβλίο είναι μία μεγάλη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πέτερ Ζέεβαλντ. Και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις ομοφυλοφίλων. Η Αrcigay – οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τα λόγια του Πάπα ταπεινώνουν εκατομμύρια ανθρώπους που πέφτουν θύματα διακρίσεων κάθε μέρα… 

Ο Πάπας προσφέρει δικαιολογία σε όλους όσους κάνουν διακρίσεις και οπλίζει το χέρι της ομοφοβίας». Βεβαίως ο Ποντίφικας στο βιβλίο του αναφέρει πως «οι ομοφυλόφιλοι σαν ανθρώπινα όντα αξίζουν σεβασμό. Ο σεβασμός προς κάθε ανθρώπινο ον είναι θεμελιώδης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ομοφυλοφιλία είναι δίκαιη. Είναι αντίθετη στην ουσία του θελήματος του Θεού». 

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Πάπα για τη χρήση των προφυλακτικών είχαν καλή ανταπόκριση, οι νέες του δηλώσεις και το βιβλίο του θα προκαλέσουν συζητήσεις και οργισμένες αντιδράσεις από πολλές οργανώσεις και κινήματα ομοφυλοφίλων.
                                                                                                                                              ΠΗΓΗ: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ