Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Μετέτρεψαν οίκο ανοχής του Στρατού σε... "Οίκο τσαγιού"


Ένας παλιός οίκος ανοχής του στρατού της Ταϊβάν, που βρίσκεται σε μία οχυρωμένη νήσο σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές ακτές και έχει σταματήσει να λειτουργεί από τη δεκαετία του ’90, ξεκίνησε να λειτουργεί ως...μουσείο, με την ονομασία “Ειδικός οίκος τσαγιού”. 
Η νήσος στην οποία βρισκόταν ο οίκος ανοχής, που βρίσκεται λιγοστά χλμ μακριά από την Κίνα, για πολύ καιρό υπήρξε στρατιωτική βάση. 
Στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου είχαν φθάσει να στρατωνίζονται 100.000 οπλίτες στη νήσο, η οποία αριθμούσε συνολικά 11 οίκους ανοχής. Προκειμένου να δικαιολογηθεί εκείνην την εποχή η ύπαρξη εκστρατευτικών οίκων ανοχής, ο στρατός υποστήριζε πως χωρίς την ύπαρξή τους οι καταληφθέντες από ίμερο στρατιώτες θα ξεσπούσαν στον ντόπιο πληθυσμό και γυναίκες. 
Ο τελευταίος οίκος ανοχής στη νήσο έκλεισε τις πόρτες του το 1990, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις από το φεμινιστικό κίνημα της χώρας.
Στο μουσείο που λειτουργεί εκτίθενται φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του χώρου, καθώς και τα εισιτήρια που έβγαζαν οι στρατιώτες περιμένοντας τη σειρά τους.
"Στόχος του μουσείου είναι να δώσει μία ιδέα για το πώς πραγματικά ήσαν εκείνοι οι επιλεγόμενοι 'στρατιωτικοί παράδεισοι' και ποια ήταν η λειτουργία τους", τόνισε ο Χσιου Γινγκ Φαν, υπεύθυνος του Εθνικού Δρυμού της Κινμέν.
Καθώς τα τελευταία χρόνια οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, η νήσος Κινμέν έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Κινέζους.
                                                                                                                                        ΠΗΓΗ: cosmo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ