Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Πολωνός;


Perierga.gr -  Χριστόφορος Κολόμβος
Ένας Πορτογάλος ιστορικός πιστεύει ότι έχει λύσει το μυστήριο γύρω από την εθνικότητα του Χριστόφορου Κολόμβου.
Σύμφωνα με τον Manuel Rosa, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνα, ο εξερευνητής ήταν στην πραγματικότητα γιος του βασιλιά της Πολωνίας Władysław III.
Πιστεύεται ότι ο βασιλιάς Władysław ΙΙΙ έπεσε στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη Μάχη της Βάρνας το 1444. Σύμφωνα με τον κ. Rosa, ωστόσο,
ο βασιλιάς κατάφερε να επιβιώσει από τη μάχη και κατέφυγε στο πορτογαλικό νησί Μαδέρα, όπου και έζησε το υπόλοιπο της ζωής του σαν ερημίτης και παντρεύτηκε μια Πορτογαλίδα ευγενή.
Ήταν εκεί που ο εξόριστος βασιλιάς έφερε στον κόσμο έναν γιο, σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Rosa, ο οποίος αργότερα θα γίνει διάσημος με την ανακάλυψη της Αμερικής. Κατά τη γνώμη του κ. Rosa, εκτυλίχθηκε μια συνωμοσία για να προστατευτεί η ταυτότητα του βασιλιά – πατέρα του Κολόμβου.
«Τα δικαστήρια της Ευρώπης γνώριζαν ποιος ήταν και κράτησαν κρυμμένο το μυστικό του για τους δικούς τους λόγους», είπε στη Daily Telegraph.
Ο κ. Rosa ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει πληθώρα στοιχείων που υποστηρίζουν τη θεωρία του. Πρώτον, η διαθήκη του στην οποία διαβάζουμε «… γενημμένος στη Γένοβα», ήταν προφανώς πλαστή και φτιάχτηκε μετά το θάνατο του Κολόμβου ». Δεύτερον, ο θυρεός πουχρησιμοποιούσε είναι παρόμοιός με αυτόν του βασιλιά της Πολωνίας. Και τρίτον, είχε «κόκκινα μαλλιά, ανοιχτόχρωμο δέρμα και μπλε μάτια – χαρακτηριστικά που είναι πολύ συνηθισμένα στην Πολωνία.»
Ο ιστορικός ελπίζει να ξεκαθαρίσει το μυστήριο με τη συλλογή δειγμάτων DNA από νεκρούς βασιλιάδες της Πολωνίας και τη σύγκρισή τους με το DNA του γιου του Κολόμβου », που βρίσκεται θαμμένος στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης.
«Έχω καταθέσει αίτημα στον Καθεδρικό Ναό της Κρακοβίας να εξετάσει τα απομεινάρια από τον τάφο του Władysław ΙΙ, τα οποίοια θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι ήταν ο παππούς του Κολόμβου. Θα αποδειχθεί η αλήθεια της θεωρίας μου », είπε ο κ. Rosa.
Είναι μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση μεταξύ των ιστορικών ότι Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, από Γενουάτες γονείς. Κάποιοι ισχυρίζονται, όμως, ότι στην πραγματικότητα γεννήθηκε στην Ισπανία.

                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ: http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ