Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο οργασμός δεν είναι πάντα απόλαυση…


Ο περισσότερος κόσμος και κυρίως οι άνδρες συνδέουν τον γυναικείο οργασμό με την υπέρτατη απόλαυση που συνοδεύεται από ιδιαιτέρως έντονα αισθήματα. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη, που είχε στόχο να περιγράψει την εμπειρία του οργασμού 500 γυναικών, ανέδειξε μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχαμε έως σήμερα.
Οι ερευνητές έδωσαν σε κάθε γυναίκα μια σειρά από επιθετικούς προσδιορισμούς του αισθήματος που νιώθουν κατά τον οργασμό, όπως: παλλόμενος, αναβλύζων, ικανοποιητικός, χαλαρωτικός, ευφορία, έξαψη, τρυφερότητα, αίσθημα σπασμών κ.λπ.

Στη συνέχεια τους ζήτησαν να αξιολογήσουν την πιο πρόσφατη εμπειρία οργασμού με τον σύντροφό τους, δηλώνοντας την ένταση με την οποία αισθάνθηκαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το ίδιο ζητήθηκε να κάνουν και για τον οργασμό που αισθάνθηκαν κατά την τελευταία αυτοϊκανοποίηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκαν 4 κατηγορίες οργασμού στο σεξ με σύντροφο και μία επιπλέον κατηγορία που περιέγραφε τον 
οργασμό κατά την αυτοϊκανοποίηση.

Οι 4 κατηγορίες ήταν:

- Οργασμός με υψηλό αίσθημα ευχαρίστησης και έντονα σωματικά αισθήματα
- Οργασμός με υψηλό αίσθημα ευχαρίστησης και μέτριας έντασης σωματικά αισθήματα
- Οργασμός με μέτριο αίσθημα ευχαρίστησης και χαμηλής έντασης σωματικά αισθήματα
- Οργασμός με χαμηλό αίσθημα ευχαρίστησης και χαμηλής έντασης σωματικά αισθήματα

Σχετικά με τον οργασμό κατά την αυτοϊκανοποίηση, χαρακτηρίζονταν από λιγότερα σωματικά αισθήματα, αλλά περισσότερο ευχάριστα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το αίσθημα του οργασμού δεν είναι πάντα το ίδιο και σίγουρα δεν περιγράφεται πάντα ως «υπέρτατη απόλαυση».


                                                                                                                 ΠΗΓΗ: http://rc-cafe.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ