Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Λογική... Παπούλια

Πολλά και βαρυσήμαντα πέταξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Εκ του ασφαλούς, αφού δε νομοθετεί και δεν κινδυνεύει από πολιτικό αποκλεισμό. Δεν θα τον πετάξει από το κόμμα ο Παπανδρέου, για την υστεροφημία του εργάζεται. Με τη σοφία των χρόνων και την εμπειρία του πολιτικού του βίου, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ζήτησε να τιμωρηθούν όσοι πλούτισαν παράνομα. Μάλιστα. Δεν είπε κάτι πρωτότυπο.

Ζήτησε το αυτονόητο. Δεν ζήτησε π.χ. να τιμωρηθούν όσοι πολιτικοί πλούτισαν παράνομα. Αυτό θα ήταν παρέμβαση αγαπητέ Πρόεδρε, αυτό θα ήταν ορθός πολιτικός λόγος.
 Πλούτισε παράνομα ο δημόσιος κοπρίτης των 1.800 ευρώ του Πάγκαλου; Ή μήπως ο γιατρός του Κολωνακίου που συνεχίζει να εργάζεται ατιμώρητος ως συνάδελφος πολλών βουλευτών; Να τιμωρηθούν κ. Πρόεδρε οι πολιτικοί που παρανόμως πλούτισαν. Ελάτε τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να λαϊκίζετε και ’σεις. Φωνάζει ο πλουτισμός τους. Ούτε ένας φυλακή. Ολοι ελεύθεροι μάς βγάζουν γλώσσα, επιμένουν στην πολιτική παρουσία, συνεχίζουν να κλέβουν. Εντάξει, Πρόεδρος Δημοκρατίας είστε, συγγνώμη που θα το γράψω, διακοσμητικό στοιχείο - και δεν ευθύνεσθε εσείς γι’ αυτό.

Αντιθέτως, έχετε το σεβασμό των περισσοτέρων. Ως θεσμός. Όμως, θα μπορούσατε εσείς, μόνο εσείς, να ζητήσετε να τιμωρηθούν οι παρανόμως πλουτήσαντες πολιτικοί. Τι φοβάστε; Τον Πάγκαλο; Ε, δε μπορεί να πει για σας «μαζί τα φάγαμε». Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, καρότο οι πολιτικοί, μαστίγιο εμείς, κάποια στιγμή θα γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Γι’ αυτό μη μιλάτε για κακοδιαχείριση και αμαρτίες δεκαετιών. Κοιτάξτε πίσω, να σας δείτε σε ’κείνες τις δεκαετίες. Με αγάπη και εκτίμηση…

ΠΗΓΗ: adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ