Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Είναι τιμή σου Βαγγέλη Παπαχρήστο που σε διέγραψε ο δωσίλογος Γιωργάκης Παπανδρέου!

Αρνητική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο, και επί της ουσίας στην κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, έδωσε ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος.
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη διαφοροποίηση του Βαγγέλη Παπαχρήστου στο πολυνομοσχέδιο. Δεν είχε ακόμα προλάβει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να υποβάλει την αρνητική ψήφο του και έγινε γνωστό ότι διαγράφεται άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Λίγα λεπτά ακόμα η απόφαση διαγραφής ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Μετά από την εξέλιξη αυτή οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται πλέον σε 13.

Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για την έκβαση της επί των άρθρων ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις...

Το «όχι» του Βαγγέλη Παπαχρήστου και η άμεση διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύνει το κλίμα και διερευνώνται παρασκηνιακά οι διαθέσεις και άλλων «υπόπτων» να καταψηφίσουν άρθρα του νομοσχεδίου βουλευτών.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους και υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ούτως ή άλλως ισχυρή πλειοψηφία (σ.σ.: 156 βουλευτών πλέον) και πως η διαγραφή του κ. Παπαχρήστου δεν αλλάζει τα κυβερνητικά πλάνα.

Το έδαφος για τη διαγραφή του είχε, ουσιαστικά, προετοιμάσει από αργά το απόγευμα ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Ο διαγραφείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βουλευτής διατυμπάνιζε στο καφενείο της Βουλής τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο και πως δεν ήταν ικανοποιημένος ούτε με την απόσυρση της διάταξης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πράγμα που τον οδηγούσε στην απόφαση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Όλοι περίμεναν, πάντως, να καταψηφίσει στην επί των άρθρων ψηφοφορία και όχι επί της αρχής, γεγονός που εκτιμήθηκε ως βαρύ παράπτωμα και διαγράφηκε άμεσα, ενώ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν δεχθεί τα μηνύματα στο παρασκήνιο πως η παραμικρή διαφοροποίηση στο νομοσχέδιο θα σημάνει και την έξοδο από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως έλεγε στο newsbeast έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση και το κόμμα να περάσει τη διαδικασία ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου χωρίς απώλειες. Και δικαιώθηκε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epitelous!!!! abtidraste!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον Παπαχρήστο. και να φανταστεί κανείς οτι ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΓΑΠ

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ