Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Σφαγή εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη!

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από την Μιχαλακοπούλου καθώς φαίνεται ότι πήρε μπροστά για τα καλά η μηχανή των απολύσεων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 περίπου απολύσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι ειδοποιούνται ένας-ένας να περάσουν από το λογιστήριο του ΔΟΛ.
Και όλα αυτά ενώ είναι έτοιμο... προς διανομή (όπως λέγεται) το μεθαυριανό «Βήμα της Κυριακής» καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης δεν θα ήθελε με τίποτα να διακινδυνεύσει η έκδοση του αλλά ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσει στις απολύσεις των δημοσιογράφων, παρόλο που τις είχε πάρει πίσω πριν από μια εβδομάδα ενώ έχει μπροστά του, ως πρόεδρος των εκδοτών, συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ για την υπογραφή ΣΣΕ...

Στο άκουσμα των απολύσεων οι εργαζόμενοι του «Βήματος» πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, η οποία αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
«1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε. Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Κάνουμε έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα και θα ακολουθήσει και έκκληση συμπαράστασης προς την κοινωνία να μην αγοράσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.»

Νωρίτερα πάντως με έκτακτη ανακοίνωση της η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ τόνιζε ότι «σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ύστερα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε απολύσεις συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εντός της ημέρας. Ο διευθυντής της εφημερίδας Π. Καψής αρνήθηκε να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Τάσο Αναστασιάδη. Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που θα απαντήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα. Έτσι κι αλλιώς στον ΔΟΛ όλοι οι εργαζόμενοι είναι “εν δυνάμει” απολυμένοι. Η επίκληση της όποιας νομιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι η αποδοχή και η συναίνεση σε τετελεσμένα γεγονότα. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί συνεχίζουμε με όρους ταξικής αλληλεγγύης να αντιστεκόμαστε στη βία και στον αυταρχισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ