Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα η ΠΡΟΔΟΤΡΑ: “Ένοπλες συγκρούσεις, η επανάσταση του 1821”!

"Ένοπλες συγκρούσεις" χαρακτήρισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη την Επανάσταση του 1821, στην ομιλία της κατά την 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο Αιγαίο, τη Μικρασιατική καταστροφή - υπονοώντας ότι οι εδαφικές φιλοδοξίες των Ελλήνων ήταν ο καταλύτης- , αλλά και την αποκατάσταση Οθωμανικών μνημείων με χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης!

Διαβάστε τα αποσπάσματα της ομιλίας της:...

Οι... ένοπλες συγκρούσεις του 1821
"Αγαπητοί φίλοι, τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821."

Το Αιγαίο ως γέφυρα συνεργασίας
Για το Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:
" Το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή. Όταν όμως φτάσουμε στην τελική φάση των διερευνητικών συνομιλιών και θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: κανείς δεν ξεχνά ότι η Τουρκία κατέχει μια σημαντική παράκτια ζώνη στο Αιγαίο. Αυτή η θάλασσα όμως για την Τουρκία δεν είναι η Μαύρη Θάλασσα ή η Μεσόγειος. Σχεδόν το ένα τρίτο της Ελληνικής επικράτειας αποτελείται από νησιά, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο. Δεν μπορούμε λοιπόν ρεαλιστικά να πιστεύουμε ότι θα λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή τη θάλασσα, αγνοώντας αυτό το απλό γεγονός."

Η ελληνική χρηματοδότηση για τα Οθωμανικά μνημεία
Στη συνέχεια τόνισε ότι βρίσκεται στην Κων/πολη "ως φίλη" και κατονόμασε μία σειρά από πρωτοβουλίες των δύο χωρών που την κάνουν περήφανη:
"Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η επίσκεψή μου συμπίπτει με την επιστροφή των τίτλων ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Χαίρομαι επίσης για την απόφαση που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει πλήρως ένα από τα μεγαλύτερα Τζαμιά της Ευρώπης στην Ελληνική επικράτεια, στο Διδυμότειχο, στη Δυτική Θράκη, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Σας ανακοινώνω επίσης με χαρά ότι δεκάδες μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους αναστήλωσης, την οποία χρηματοδοτεί η Ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε."

Για την Μικρασιατική καταστροφή
H κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορές και στην Μικρασιατική Καταστροφή, αναφέροντας: "Καταλαβαίνετε λοιπόν, πολύ καλά, πιστεύω, γιατί οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία. Δεύτερον, και τα δύο κράτη, διατηρούν την κληρονομιά της ειρήνης και της συνεργασίας που τους κληροδότησαν δυο μεγάλοι Ηγέτες, ο Ατατούρκ και ο Βενιζέλος".

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε πάντως να πει ότι "τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ένταξη στην Ε.Ε, όπως θρησκευτικές ελευθερίες, δικαιώματα των μειονοτήτων και δικαίωμα περιουσίας στην Τουρκία, η ομαλή λειτουργία του Τουρκικού πολιτικού συστήματος, και η απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την πολιτική σκηνή είναι σημαντικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων".
ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ