Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Νέοι Κορκονέες ετοιμάζουν νέους Γρηγορόπουλους

Το όργιο κρατικής τρομοκρατίας που ζήσαμε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δημιουργεί την αίσθηση ότι η αστυνομία ετοιμάζει εντατικά τους νέους Γρηγορόπουλους. Τα δολοφονικά χτυπήματα των ΜΑΤ εναντίον του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ Νάσου Ηλιόπουλου και άλλων αλληλέγγυων στα δικαστήρια, οι τραμπούκικες επιθέσεις αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών στις 6 Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα, η ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης πάνω στους διαδηλωτές, η μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο αερίων από τα χημικά, το μπλοκάρισμα του Στεκιού Μεταναστών Θεσσαλονίκης από Ζητάδες, οι ξυλοδαρμοί φωτορεπόρτερ, οι μαζικές συλλήψεις και οι παραπομπές για κακουργήματα με τον κουκουλονόμο (τον οποίο η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να τον καταργήσει...), αποδεικνύουν ότι ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις...


Στην πραγματικότητα, η λογική Κορκονέα, δηλαδή η λογική του μπάτσου-Ράμπο που "καθαρίζει με τον τσαμπουκά του", είναι η κυρίαρχη λογική στην αστυνομία. Και όποιος κατεβαίνει στο δρόμο, μπορεί να αναγνωρίσει τους δυνάμει νέους Κορκονέες στα πρόσωπα εκατοντάδων αστυνομικών.

Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά. Η δημοκρατία του Μνημονίου είναι το καθεστώς του αστυνομικού ροπάλου και του τηλεοπτικού ψεύδους. Ο μόνος τρόπος να βάλουμε φραγμό στην επελαύνουσα βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή κινητοποίηση, η εξέγερση των "από κάτω". Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των κινητοποιήσεων στις 6 Δεκέμβρη πρέπει να βρουν ακόμα μεγαλύτερη συνέχεια στη γενική απεργία της 15ης Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ