Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Aριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι με την αδράνεια και τον εκφοβισμό των πολιτών...

Στις πρόσφατες εκλογές το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε αυτοδιοικητικά και επικοινωνιακά κέρδη. Μετά από μία σχεδόν εικοσιπενταετία οι δύο μεγάλοι Δήμοι της χώρας πέρασαν στις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις και στις περισσότερες περιφέρειες εξελέγησαν πρόσωπα που ανήκουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι εκλογές όμως ανέδειξαν κυρίαρχα την κρίση του αντιπροσωπευτικού μας συστήματος. Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά άγγιξαν τα πρωτόγνωρα ποσοστά του 65% στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της ελληνικής πολιτείας. Όταν οι εκλογικές διαδικασίες και οι πολιτικές λειτουργίες, αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους πολίτες, τότε στραβά αρμενίζει το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των πολιτικών κομμάτων και όχι ο λαός.
Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι με την αδράνεια και τον εκφοβισμό των πολιτών που μας οδηγεί στην δημοκρατία του 1/3. Συμμετοχή δεν σημαίνει δημοκρατία των ολίγων. Ένα σοσιαλιστικό κίνημα πρέπει να αγωνίζεται για να έλθει ο λαός στο προσκήνιο και όχι να μένει σπίτι του....

Είναι πράγματι γεγονός ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ εξασφάλισε την ανοχή και όχι την αποδοχή του εκλογικού σώματος για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική του. Το μήνυμα των εκλογών είναι καθαρό και δείχνει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα.
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν συνιστούν πολιτική για να εξέλθει η χώρα από την κρίση.
H κυβέρνηση δεν μπορεί να βαφτίζει την ώθηση των 2/3 του ελληνικού λαού στη φτώχεια, στην ανέχεια και στον ευτελισμό, πολιτική εξυγίανσης της οικονομίας.
Η χώρα χρειάζεται σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και όχι πολιτικές μαθητευόμενων μάγων που δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Ήδη από τον Ιούνιο είχαμε προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων ώστε να μπορεί η χώρα να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις για να υπάρξει ανάπτυξη. Σήμερα το οικονομικό επιτελείο τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και κάθε διαπραγμάτευση θα γίνει με τους όρους των δανειστών και όχι τις ανάγκες της χώρας. Έχει κανείς την εντύπωση ότι ζούμε για να εξασφαλιστούν οι δανειστές;
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρόεδρο να «αναδομήσει» έστω και τώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και να αλλάξει ρότα στην οικονομική πολιτική. Να στρίψει το τιμόνι από νεοφιλελεύθερη σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αποτελεί πλέον μονόδρομο και τα υπάρχοντα πρόσωπα δεν μπορούν πλέον να την διαχειριστούν. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί συστράτευση όλων των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την ύπαρξη μιας νέας ηγετικής ομάδας που θα δώσει όραμα και πνοή στον ελληνικό λαό και προοπτική στη χώρα. Χρειαζόμαστε δημοκρατική νομιμοποιημένη ηγετική ομάδα και όχι διορισμένη.
Οι καιροί είναι όντως δύσκολοι και πρέπει να σταματήσουν οι πειραματισμοί γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα έχουμε και η ευθύνη ανήκει σ' αυτούς που αποφασίζουν και αυτούς θα κρίνει η ιστορία. Δεν μπορεί η προοπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ να είναι η ακύρωση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός είναι του σοσιαλισμού και όχι οι επιταγές των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ