Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πληθαίνουν οι άδειες των φαντάρων λόγω κρίσης...

Ωστόσο, οι διοικητές των μονάδων τονίζουν πως αυτό δε θα επηρεάσει αρνητικά τις σκοπιές και την απόδοση των στρατιωτών στα καθήκοντά τους. Περισσότερα από 3,6 ευρώ τη μέρα δίνει το ελληνικό κράτος για τη σίτιση του κάθε στρατιώτη όταν βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο, σύμφωνα με το Βήμα.
Στις Ειδικές Δυνάμεις, το ποσό που δίνεται αυξάνεται στα πέντε ευρώ τη μέρα με το Υπουργείο Άμυνας στα πλαίσια των περικοπών να έχει αποφασίσει να προβεί στα ανωτέρα μέτρα για την εξοικονόμηση χρημάτων.
Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν όταν αυξηθούν οι άδειες των στρατιωτών τότε θα μειώνονται και οι δαπάνες αφού όπως είπαν στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα στο Πεντάγωνο έχουν δημιουργηθεί χρέη λόγω της οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ. Υποστηρίζουν δε, πως αν και τα λιγότερα χρέη είναι σε τρόφιμα (περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ), υπάρχουν περιπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα που στρατιωτικές μονάδες χρωστούν σε κρεοπωλεία.
Αντίθετα, τα μεγαλύτερα χρέη προέρχονται από την αγορά καυσίμων που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ τα οποία στη συνέχεια μειώθηκαν στο μισό ύστερα από εξεύρεση 100 εκατ. ευρώ από πόρους.
Σημαντικό επίσης είναι και το έλλειμμα στα στρατιωτικά νοσοκομεία ιδιαίτερα σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ