Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου: "Μονόδρομος τα μέτρα, οι πολίτες δείχνουν κατανόηση"! (σε ποιο κόσμο ζει αυτός;)

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά, όπως δήλωσε οι πολίτες δείχνουν κατανόηση.

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αφού περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε η κυβέρνηση, τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν έως τώρα, δήλωσε ότι μετά την πρόσφατη αποτίμηση των ελλειμμάτων από τη Eurostat, άλλαξε η αφετηρία. “Αυτός ο δύσκολος αγώνας που ξεκινήσαμε, αποδείχθηκε...
 ότι ήταν ακόμα περισσότερο ναρκοθετημένος απ’ ό,τι νομίζαμε, τόνισε και πρόσθεσε ότι “η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, φέτος, πρέπει να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι προβλέπαμε”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. “Έχουμε πει, επίσης, ότι δεσμευόμαστε να μην υπάρξουν φορολογικές αυξήσεις, πέραν όσων είχαμε δεσμευθεί να πάρουμε, αλλά βεβαίως, εδώ θα γίνει μια προσπάθεια, να είναι πιο ήπια αυτή η προσαρμογή, διότι η αγορά πράγματι έχει τεράστια προβλήματα” πρόσθεσε.
Όμως ο πρωθυπουργός στο σημείο της ομιλίας του για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης μίλησε για “ τομές που θα διαψεύδουν το «δεν γίνεται» και θα φέρουν το στίγμα της καινοτομίας, του αυτονόητου και της δικαιοσύνης”, αποστροφή που προκαλεί ερωτηματικά και επιδέχεται πολλών ερμηνειών.
Επιπροσθέτως τόνισε ότι “πρέπει να αλλάξει ο σκληρός πυρήνας της δημόσιας διοίκησης, να χτισθεί από μηδενική βάση , και στη συνέχεια βλέπουμε ποιες είναι οι ανάγκες και πόσο δυναμικό θα αξιοποιήσουμε”.
Αναφερόμενος στις ΔΕΚΟ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν τεράστια ελλείμματα, που απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των θυσιών των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στην σπατάλη που αφορούν στα φάρμακα και να μπει μαχαίρι στην κακοδιαχείριση των νοσοκομείων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να μην αναφέρουν τη λέξη"μέτρα" αλλά "αποφάσεις" και ανακοίνωσε την αναστολή δηλώσεων πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία, αλλά και τη· μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα· και τον τουρισμό στο 6%.
ΠΗΓΗ: http://www.newpost.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ; ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΧΑΖΟ ΠΙΝΤΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ;

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ