Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οργή Λυσσαρίδη για Πάγκαλο! (Ας βουλώσει κάποιος το στόμα του καραγκιόζη Πάγκαλου επιτέλους!)

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του ΑΚΕΛ, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης πέταξε μια «βόμβα» η οποία αναστάτωσε το αδελφό με το ΠΑΣΟΚ κόμμα της ΕΔΕΚ.

Ο κύριος Πάγκαλος, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε στην περίοδο όπου μαζί με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη είχαν επισκεφθεί την Κύπρο, προκειμένου να συζητήσουν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, είπε ότι....
 το 1986, στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχαν συζητήσει ότι θα μπορούσε να βρεθεί η λύση του Κυπριακού εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Αναφερόμενος στον τότε πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον Βάσο Λυσσαρίδη, είπε ότι είχε αντιδράσει, λέγοντάς του ότι «αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία». Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης τόνισε πως του είχε πει, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το Κυπριακό».

Στις δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου αντέδρασε αμέσως ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ένας αξιωματούχος της Ελλάδας καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο κύριος Πάγκαλος από το βήμα του Συνεδρίου του ΑΚΕΛ-υπενθυμίζουμε ότι η ΕΔΕΚ έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό- πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα που τον οδήγησαν σ’ αυτή τη μη πραγματικά δήλωση.

Ο κύριος Λυσσαρίδης θύμισε ότι, ο ίδιος είχε ασκήσει κριτική για το γεγονός ότι ο τότε Πρόεδρος Βασιλείου δεν έσπευσε να υποβάλλει αίτηση ένταξης. Καταλήγοντας, ο κύριος Λυσσαρίδης, διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να ειπωθεί στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ