Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σύλληψη Τούρκου για κατασκοπεία του πρωθυπουργού;

Σενάρια κατασκοπείας πυροδοτεί η σύλληψη-μυστήριο Τούρκου που φέρεται να παρακολουθούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Πώς έγινε η σύλληψη Τούρκου κατασκόπου στη Θεσσαλονίκη;
Λίγο πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο αεροδρόμιο Μακεδονία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη-μυστήριο ενός 46χρονου Τούρκου υπηκόου ως υπόπτου για παρακολούθηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο 46χρονος Τούρκος συνελήφθη κατά την ημέρα της άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του στη ΔΕΘ. Ο άνδρας είχε φτάσει αεροπορικώς σαράντα λεπτά νωρίτερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.
Οι άνδρες της ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας της μονάδας του αεροδρομίου διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε κάνει κράτηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αλλά μετά την άφιξή του κινήθηκε αντίθετα από την κατεύθυνση αυτή. Επάνω του εντοπίστηκαν κάμερες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία. Αμέσως σήμανε συναγερμός για τις δραστηριότητες του Τούρκου επισκέπτη. Ο 46χρονος Τούρκος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Θέρμης, όπου κρατήθηκε έως ότου έρθουν άνδρες της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής για να τον παραλάβουν και να τον ανακρίνουν. Από την έρευνα και την ανάκριση προέκυψε ότι ο 46χρονος ερχόταν στη χώρα μας συνέχεια από το 1991 με σκοπό να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα. Οι πληροφορίες από την ΕΥΠ δίνονται με το σταγονόμετρο, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για το τι κρύβεται από κάτω.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πραγματικά γεγονότα και τα κίνητρα του Τούρκου κατασκόπου. Οι αρχές φαίνεται να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της κατάστρωσης σχεδίου τρομοκρατικού χτυπήματος. Πρόκειται σίγουρα για μια περίεργη σύλληψη, λεπτομέρειες της οποίας θέλουν να κρατήσουν στο σκοτάδι οι μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ