Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η συγκλονιστική ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή για το ασφαλιστικό

9 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ !! Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧ...Α ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ..ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ "ΓΡΑΦΙΚΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ κ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ..Σαν τον Nigel Farage καί τον Cohn Bendit ..

parablogger είπε...

Ιστορική συγκεφαλαιωτική ομιλια... υλικο για τον μελλοντικο μελετητη της παρουσας τραγικής φάσης της χωρας

panos193 είπε...

(Επειδή όλο το σχόλιο είναι πολύ μεγάλο, θα παρουσιαστεί σε 4 μέρη)
Παραθέτω πρώτα την ομιλία της κας Κανέλλη, για να είναι πιο εύκολη η κατανόηση της κριτικής :
ΟΜΙΛΙΑ. ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο ή μιλάμε για ένα μνημόνιο; Γιατί, εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε, αγαπητοί συνάδελφοι, αν μιλάμε ειλικρινά. Ειλικρινά δεν μιλάμε. Δεν κάνουμε ειλικρινά υπολογισμούς. Δεν λέμε την αλήθεια ή –αν θέλετε- κάποιοι δεν λένε την αλήθεια.
Πρώτα από όλα, σας αφαιρείται φυσικώς, μαθηματικώς, μεταφυσικώς και λογικώς το δικαίωμα να λέτε και να υποχρεώνετε εδώ μέσα Βουλευτές να ψηφίζουν νομοσχέδιο, στο οποίο έχετε κάνει ψευδείς, άθλιους υπολογισμούς με δικηγορικά γραφεία, ομάδες συμφερόντων και υπόπτων προθέσεων επιστήμονες ότι θα καθορίσετε σήμερα εσείς, εκλεγμένοι πριν από ένα χρόνο παρά κάτι, τη ζωή των ανθρώπων μετά από πενήντα χρόνια μέχρι το 2050 και μέχρι το 2060.
Πρέπει να έχετε «καβαλήσει» ένα απίστευτο καλάμι, ένα καλάμι απίθανο να νομίζετε ότι θα λέτε, αβρόχοις ποσίν, ότι είναι ταφόπλακα. Ο Πρωθυπουργός σας το είπε, δεν το λέμε εμείς. Ταφόπλακα! Ποιός σας είπε ότι μπορείτε να θάβετε ζωντανούς τους ανθρώπους; Τους θάβετε ζωντανούς τους ανθρώπους.
Πιστεύετε στα αλήθεια ότι στα τρία, στα τέσσερα, στα πέντε χρόνια, στους τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες δεν θα υπάρξει γενιά, δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα συνειδητοποιήσουν ότι εσείς υπογράφετε μία θανατική καταδίκη σε ένα περίεργο χρηματοπιστωτικό Κολοσσαίο με τη Lehman Brothers, τους «Μουρς, Σουρς, Φουρς» και πέντε οίκους, οι οποίοι κάθονται και κάνουν υπολογισμούς για να καταλήξουμε στην Ισλανδία;
Μην πάτε αλλού. Αφήστε τα μοντέλα που μας πουλήσατε εδώ μέσα, το σουηδικό, το ιρλανδικό, το ένα, το άλλο. Ο καθένας σας ερχόταν εδώ και πούλαγε ένα μοντέλο και τα μοντέλα χρεοκοπήσανε. Πουλήσατε μία ευρωζώνη και «σφίχτηκε» τόσο πολύ που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Τα χρέη, τα χρέη, τα χρέη… Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη; Πώς γίνεται να δημιουργηθούν αυτά τα χρέη;
Πιστεύετε στ’ αλήθεια –εγώ αναρωτιέμαι ειλικρινά με συναδέλφους και ειδικά γυναίκες του ΠΑΣΟΚ- ότι μ’ αυτό το νομοσχέδιο και μ’ αυτό το μνημόνιο, μ’ αυτή τη συμφωνία –που δεν είναι καν συμφωνία, αλλά δεν είναι μνημόνιο, δεν ξέρουμε αν είναι συνταγματική, δεν είναι αντισυνταγματική, αδιάφορο- μπορείτε να πείτε ξαφνικά σε μία γυναίκα στα εξήντα πέντε, καθαρίστρια μερικής απασχόλησης ότι μπορεί να είναι στα γόνατα και να καθαρίζει σκάλες; Σκάλες στην Γκράβα; Εξήντα πέντε χρονών;
Μπορείτε να φανταστείτε τον πατέρα σας, το θείο σας, τον ξαδερφό σας στα εβδομήντα δύο για να συμπληρώσει κάτι που εσείς έχετε βαφτίσει αξιοπρέπεια τα 360; Όποιος λέει ότι οι Έλληνες θα έχουν –τάχα μου, δήθεν δημοκρατικά- μία ενιαία σύνταξη βασική 360, την έχει καταργήσει.
Με εκατόν πενήντα μεροκάματα το χρόνο, ήτοι έξι μήνες και αυτούς λειψούς –λαχείο είναι αυτό που σας λέω, για πάνω από πεντακόσιους-εξακόσιους χιλιάδες ανθρώπους- θέλετε ογδόντα χρόνια να συμπληρώσετε, για να πέσετε σ’ αυτούς τους κωδικούς και σ’ αυτές τις εκτιμήσεις. Ογδόντα χρόνια δουλειάς!

Μιλάει το ΚΚΕ και σας φωνάζει: «Υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση». Να ολοκληρωθεί ο άνθρωπος βιολογικά, ψυχολογικά, πνευματικά, να μη ζει με «κουμπάκια». Και έρχεστε και του λέτε ότι στα δεκαπέντε θα πάει στο γκαραζάδικο ή θα πάει σερβιτοράκι με κάτι λιγότερο από 500 και 70 η κάρτα του εισιτηρίου για να πηγαινοέρχεται στον εργοδότη; Θα μένει στο Πέραμα, θα σερβίρει στην Κηφισιά και θα εργάζεται τετράωρο; Θέλει τρεις ώρες να πάει, τρεις ώρες να γυρίσει και να πληρώσει το εισιτήριο από την τσέπη του; Είναι και ελλειμματικό και αύριο το πρωί στον ιδιώτη θα πάρει 590 μείον 70, δηλαδή 520, μείον οι κρατήσεις; Από τα δεκαπέντε; Και θα πρέπει να βάλει πενήντα χρόνια για να πάει εξήντα πέντε; Αντέχεται η ορθοστασία σερβιτόρου; Θα βάλετε γυναίκα εξήντα πέντε και εξήντα εφτά χρονών να σας φυλάει τα παιδιά στο νηπιαγωγείο; Τα βαρέα και ανθυγιεινά θα τα κόψετε κατά 90% και τα καινούρια ανθυγιεινά;

panos193 είπε...

ΟΜΙΛΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Έχετε δει τον αριθμό των θανάτων από τους εργαζόμενους στις «πράσινες» εταιρείες και ειδικά της ανακύκλωσης; Τον έχετε δει; Έχετε δει πόσοι πεθαίνουν και τι βαρύ και ανθυγιεινό είναι το επάγγελμα να δουλεύεις στα βιοκαύσιμα; Σαν τα κοτόπουλα πεθαίνουν οι άνθρωποι. Σοβαρολογείτε; θα στέλνετε σε σκυλοπνίχτες τους ανθρώπους με τριάντα και σαράντα χρόνια;
Και θα ζουν οι άνθρωποι από τα δεκαπέντε και τα δεκαοχτώ και θα κυνηγάνε τρίωρα, τετράωρα, πέντε ώρες, εφτά ώρες;
Τολμάτε και μιλάτε εδώ μέσα για αναλογίες «ένα προς ενάμισι»; Γιατί λέτε ψέματα; Κάντε την αναλογία με βάση αυτούς που δουλεύουν, μ’ αυτούς που εν δυνάμει θα μπορούσαν και όφειλαν να δουλεύουν, να έχουν όλοι μία δουλειά. Την κάνατε ποτέ την αναλογία;
Μιλάτε για δημογραφικό; Μα δεν ντρεπόμαστε μεταξύ μας μεγάλοι άνθρωποι; Γραμματιζούμενοι άνθρωποι και μιλάτε για δημογραφικό;
Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος ο οποίος πηγαίνει, σπουδάζει, πάει στο στρατό κάνει οτιδήποτε, μία κοπέλα για παράδειγμα, που δουλεύει σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας με μαζική τενοντίτιδα μυοσκελετικά προβλήματα, εγκεφαλικά προβλήματα και δουλεύει δωδεκάωρα, δεκατετράωρα και αυτή στα τριάντα της και ο άλλος στα τριάντα του, με 500 ευρώ ο ένας και 500 ευρώ ο άλλος θα ξεκινήσουν φαμίλια; Ποιος θα την ξεκινήσει τη φαμίλια; Η φοιτητική γκαρσονιέρα των δώδεκα τετραγωνικών κάνει 350 ευρώ. Και τώρα πάει και η σύνταξη της γιαγιάς, πάει και το τσοντάρισμα από τον παππού. Πρέπει να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.
Κύριοι Βουλευτές και κυρίες Βουλευτίνες, εγώ ανέβηκα πάνω, είχα και την πολυτέλεια να βλέπω από την τηλεόραση μερικούς συναδέλφους, ήπια και ένα καφέ πληρωμένο είκοσι πέντε φορές κάτω από τον καφέ που είναι έξω, έχω και ένα αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχομαι, ανήκω σε ένα ευγενές ταμείο, μπορεί και να κάθομαι και μέχρι τα εξήντα πέντε μου να μιλάω εδώ και μέχρι τα εβδομήντα. Χρόνια ακούμε για δεινοσαύρους.
Είναι βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του πολιτικού; Εδώ δεν είναι βαρύ και ανθυγιεινό να σε φτύνουν πια. Τους κόβεις τα πάντα και δεν είναι καν αυτό βαρύ και ανθυγιεινό. Και θα έρθετε να το συγκρίνετε με ποιο; Με το επάγγελμα του οικοδόμου; Μ’ αυτόν που δουλεύει στα υπόγεια το Ευαγγελισμού, με 48 και 50 και 52 και 60 βαθμούς στον κλίβανο για να καθαρίζει τα εργαλεία για την εγχείριση και το μπότοξ της επομένης;
Σοβαρολογείτε; Θα χωρίσετε τους ανθρώπους σε προνομιούχους άνω των πενήντα πέντε και εξήντα των ευγενών ταμείων, σαν την αφεντιά μου και μερικών άλλων και θα κόψετε την κοινωνία στα δύο;
Γενιά και κοινωνία και νομοσχέδιο και πολιτική που την πέφτει σε άμαχο πληθυσμό δεν στέκεται, γιατί περί πολέμου πρόκειται. Ταξικού, ουσιαστικού και παγκοσμιοποιημένου πολέμου.

panos193 είπε...

ΟΜΙΛΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ (τελευταίο)
Σε όλα τα καθεστώτα, σε δικτατορίες, σε σφαγές όταν ο βομβαρδισμός και η σφαγή παίρνουν νέους, γυναίκες και γέρους λέγεται γενοκτονία, σε όλες τις κουλτούρες. Σε όλες τις κουλτούρες! Δείτε το νομοσχέδιο, τι τσακίζει; Γυναίκες, παιδιά, πιτσιρίκια, νέους, ΑΜΕΑ και γέρους.
Και ερχόμαστε εδώ και συζητάμε ότι θα σώσουμε τη χώρα, βομβαρδίζοντας με αυτά τα μέτρα τον άμαχο πληθυσμό; Τα δεκαπεντάχρονα; Γιατί πατριωτισμός είναι να πηγαίνει στο αφεντικό;
Γενιά που πουλάει τα παιδιά της και τις επόμενες γενιές, για να καλύψει τις πομπές της, τα λάθη της και τις επιλογές της, δεν αξίζει τον κόπο να υπάρχει. Όλες οι γενιές έμειναν στην ιστορία γιατί έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα νιάτα, ακόμα και όταν δεν μπορούσαν.
Και ερχόμαστε εμείς εδώ το 2010, 21ος αιώνας, μετά τα millennium, μετά τις Ολυμπιάδες, μετά τους ανθρωπιστικούς πολέμους, μετά τους βομβαρδισμούς, μετά τη μεγάλη ανάπτυξη, μετά την κοινωνικοποίηση και τη μετακίνηση και τους πυλώνες και την ελευθερία μετακίνησης κεφαλαίων, να αποφασίσουμε εμείς σήμερα, ότι για πενήντα χρόνια θα πουλήσουμε γενιές, νέες και γέρους στον καιάδα του κέρδους.
Αν το βαστάει η καρδιά σας, ρίξτε το, το κουκί. Όσο γρηγορότερα το ρίξετε, τόσο γρηγορότερα θα σας ρίξει και θα σας ανατρέψει η κοινωνία και θα κάνει άλλες επιλογές, αλληλέγγυες, ουσιαστικές, όχι κατ’ ανάγκη αιματηρές, αλλά αν είναι να ρεύσει ένα αίμα, αυτό το αίμα ξέρουμε τίνος θα είναι. Των ηθικώς ανίκανων να σχεδιάσουν το μέλλον, χωρίς να το υποθηκεύσουν εκ των προτέρων με τα λάθη τους.
Και αυτά τα περί νεκρών μαζέψτε τα, γιατί εν όψει της ανεργίας αν ανοίξει μύτη θα ξέρουμε ποιος θα έχει τραβήξει τη σκανδάλη και δεν θα είναι το ΚΚΕ.

panos193 είπε...

Και η κριτική στην ομιλία της κας Κανέλλη
(κι αυτή σε 3 μέρη, ακυρώνοντας την αρχική αισιοδοξία που προέβλεπε μόνο 4 μέρη)
ΚΡΙΤΗ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
1) «Δεν λέμε την αλήθεια ή –αν θέλετε- κάποιοι δεν λένε την αλήθεια».
Πολύ σωστά! Και ιδού η απόδειξη : «Η φοιτητική γκαρσονιέρα των δώδεκα τετραγωνικών κάνει 350 ευρώ». Άλλα λέει η πραγματικότητα, όμως : στη γνωστή φοιτητοσυνοικία Ζωγράφου, με 350 ευρό προσφέρεται στην 7η στάση, Παλιό Τέρμα, διαμέρισμα 40 τετραγωνικών, 1ου ορόφου! Αν θέλετε, υπάρχει και το τηλέφωνο.
2) «Πρώτα από όλα, σας αφαιρείται φυσικώς, μαθηματικώς, μεταφυσικώς και λογικώς το δικαίωμα να λέτε και να υποχρεώνετε εδώ μέσα Βουλευτές να ψηφίζουν νομοσχέδιο, στο οποίο έχετε κάνει ψευδείς, άθλιους υπολογισμούς με δικηγορικά γραφεία, ομάδες συμφερόντων και υπόπτων προθέσεων επιστήμονες»
Συνδυασμός αρλούμπας και λιβέλου, φυσικά με συκοφαντίες, όπως πάντα αναπόδεικτες. Για ταξική ανάλυση δεν το συζητάμε, μια και πρόκειται για βουλευτή του ΚΚΕ.
3) «θα καθορίσετε σήμερα εσείς, εκλεγμένοι πριν από ένα χρόνο παρά κάτι, τη ζωή των ανθρώπων μετά από πενήντα χρόνια, μέχρι το 2050 και μέχρι το 2060;».
Φαίνεται, πως κατά την αντίληψη της κας Κανέλλη το τι νομοσχέδια θα φέρνει μια κυβέρνηση στη Βουλή εξαρτάται από το πόσος καιρός έχει περάσει από την εκλογή της. Πού ακούστηκε να φέρνει ασφαλιστικό νομοσχέδιο μια κυβέρνηση εκλεγμένη «πριν από ένα χρόνο παρά κάτι»! (ίσως αν έλειπε αυτό το «κάτι» να μην ήταν τόσο αυστηρή η κα Κανέλλη).
Ας μάθει η κα Λιάνα ότι κάθε νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, προορίζεται να γίνει νόμος του κράτους, που θα ισχύει, αν δεν καταργηθεί από άλλο νόμο, όχι μόνο για 50 χρόνια, αλλά στο διηνεκές.
4) «Πρέπει να έχετε «καβαλήσει» ένα απίστευτο καλάμι, ένα καλάμι απίθανο να νομίζετε ότι θα λέτε, αβρόχοις ποσίν, ότι είναι ταφόπλακα. Ο Πρωθυπουργός σας το είπε, δεν το λέμε εμείς. Ταφόπλακα!»
Εδώ ο λίβελος, η γλώσσα της αγοράς και η άγνοια της ελληνικής γλώσσας έχουν σαν επιστέγασμα τη γνωστή μας «ειλικρίνεια». Χαρακτήρισε ο Παπανδρέου το μνημόνιο «ταφόπλακα»; Ας δούμε τι είπε :
Για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η Ν.Δ. τα τελευταία 6,5 χρόνια έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή "περί κοινωνικής πτώχευσης". "Το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και κα Κανέλλη ωρύεται : «Ποιός σας είπε ότι μπορείτε να θάβετε ζωντανούς τους ανθρώπους;».
Αυτό, πια, λέγεται «τρικυμία εν κρανίω»! Η κα Κανέλλη ίσως δεν κατάλαβε ότι ο GAP δε μιλούσε για «πολιτικούς», αλλά για «πολιτικές» και την έπιασε ιερή αγανάκτηση όταν άκουσε ότι θα πέσει ταφόπλακα σε ζωντανούς ανθρώπους!
(Κρατάω μια επιφύλαξη μήπως ο Παπανδρέου, σε καμιά κρίση ειλικρίνειας, χαρακτήρισε το μνημόνιο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ταφόπλακα για τους ασφαλισμένους»).
5) «μπορείτε να πείτε ξαφνικά σε μία γυναίκα στα εξήντα πέντε, καθαρίστρια μερικής απασχόλησης ότι μπορεί να είναι στα γόνατα και να καθαρίζει σκάλες; Σκάλες στην Γκράβα;»
Δεν ξέρω αν στη Γκράβα οι καθαρίστριες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ή δουλεύουν σε εργολάβο, αλλά όπου είναι υπάλληλοι δουλεύουν με το πάσο τους, όπως όλοι οι συνάδελφοί τους του δημόσιου τομέα. Όσο δε για να σφουγγαρίζουν στα γόνατα, αυτό έχει καταργηθεί από τότε που βγήκαν οι σφουγγαριέρες.
6) «Μιλάει το ΚΚΕ και σας φωνάζει: «Υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση». Να ολοκληρωθεί ο άνθρωπος βιολογικά, ψυχολογικά, πνευματικά, να μη ζει με «κουμπάκια».

panos193 είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η χειμαρρώδης Λιάνα ξέχασε πως μιλάει για το ασφαλιστικό και άρχισε και τη συνθηματολογία για την Παιδεία! Και βέβαια προπαγανδίζει το 12άχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Για; Να μην της θυμίσουμε τι λέει ο Μαρξ για το θέμα, πράγμα που θα την άφηνε αδιάφορη, θα θέλαμε να κάνουμε μια απλή ερώτηση : ποιος θα πληρώνει τα έξοδα του γιου και της κόρης του εργάτη για να πηγαίνουν «υποχρεωτικά» στο σχολείο μέχρι τα 18 τους; Μήπως το κράτος, έστω και το «κοινωνικό», για να μη μιλήσουμε για το φιλελεύθερο.Κι ας μη μας πει ότι αυτό θα το φροντίσει η «λαϊκή εξουσία», γιατί η κα Λιάνα απαιτεί το 12άχρονο υποχρεωτικό σχολείο για σήμερα, με δεδομένο το άσπλαχνο αστικό κράτος. Οπότε, μπορεί. κατά τον ευσεβή πόθο της κας Κανέλλη, ο άνθρωπος να καταφέρει να ζει «χωρίς κουμπάκια», αλλά κάπως θα πρέπει να ζήσει.
7) Και ο εφιάλτης της κας Κανέλλη αρχίζει : «στα δεκαπέντε θα πάει στο γκαραζάδικο ή θα πάει σερβιτοράκι με κάτι λιγότερο από 500 και 70 η κάρτα του εισιτηρίου για να πηγαινοέρχεται στον εργοδότη; ; Θα μένει στο Πέραμα, θα σερβίρει στην Κηφισιά και θα εργάζεται τετράωρο; Θέλει τρεις ώρες να πάει, τρεις ώρες να γυρίσει και να πληρώσει το εισιτήριο από την τσέπη του;»
Ας παραβλέψουμε, σα μαρξιστές που διαπράττουν το θανάσιμο αμάρτημα να δέχονται ότι μπορεί ένας 15άχρονος να δουλέψει σε γκαραζάδικο (!) ή σερβιτοράκι και ας πάμε στην τερατολογία της «κάρτας των 70 ευρό». Γιατί να πάρει κάρτα το «σερβιτοράκι» για να πάει από το Πέραμα στην Κηφισιά; (πάλι καλά που δε μένει στη Λειβαδιά!). Μπορεί κάλλιστα να πάει από το Πέραμα στο κέντρο του Πειραιά και με το ίδιο εισιτήριο να φτάσει με τον ηλεκτρικό στην Κηφισιά. Έτσι με 2 ευρό την ημέρα θα χρειάζεται 50 ευρό το μήνα και όχι 70, άσε που θα κάνει μόνο δύο ώρες «για να πηγαινοέρχεται στον εργοδότη» και όχι τις 6 που υπολογίζει η κα Λιάνα, η οποία, όπως φαίνεται, όταν λέει στην αρχή της ομιλίας της «Δεν κάνουμε ειλικρινά υπολογισμούς» δεν εξαιρεί τον εαυτόν της.
8) «Τολμάτε και μιλάτε εδώ μέσα για αναλογίες «ένα προς ενάμισι»; Γιατί λέτε ψέματα; Κάντε την αναλογία με βάση αυτούς που δουλεύουν, μ’ αυτούς που εν δυνάμει θα μπορούσαν και όφειλαν να δουλεύουν, να έχουν όλοι μία δουλειά. Την κάνατε ποτέ την αναλογία;»
Υποθέτω πως η αναλογία αφορά τη σχέση συνταξιούχων προς εργαζόμενους. Η κα Λιάνα μέσα στον «φιλεργατικό» της ζήλο, θεωρεί ψέμα την αναφορά της πραγματικότητας και λέει πως στους εργαζόμενους πρέπει να προστεθούν και οι άνεργοι, εφόσον όφειλαν όλοι να έχουν μια δουλειά! Είναι μια πολύ πρωτότυπη μέθοδος που θα «όφειλε» να κυριαρχήσει στην επιστήμη για να ανατρέψει τα ψεύτικα στοιχεία που δίνουν οι «υπόπτων προθέσεων επιστήμονες».
9) Και οι τερατολογίες συνεχίζονται χωρίς σταματημό! Μαθαίνουμε ότι ο μισθός στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για 12 (και 14) ώρες δουλειάς είναι 500 ευρό!
Και επιπλέον η δουλειά εκεί δημιουργεί σε μια κοπέλα (δε διευκρινίζεται αν ισχύει και για τους άντρες) «μαζική τενοντίτιδα μυοσκελετικά προβλήματα, εγκεφαλικά προβλήματα», οπότε πώς να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα; Δε μας λέει μόνο αν αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν και τη σεξουαλικότητα ή τη γονιμότητα. Τα 500 ευρό μάλλον μπήκαν βοηθητικά : σου λέει «όποιος δεν πειστεί με την Ιατρική, θα πειστεί με την Οικονομία».
10) Από τη μανία της ομιλήτριας δε γλίτωσαν ούτε οι «πράσινες» εταιρίες, ούτε η ανακύκλωση και τα βιοκαύσιμα. Είναι γνωστό ότι το αντιδραστικό κόμμα του ΚΚΕ είναι πάντα αντίθετο σε οποιαδήποτε τεχνολογική πρόοδο, γιατί «αυξάνει τα κέρδη των καπιταλιστών». Εδώ έχουμε μια άλλη μορφή άρνησης της τεχνολογικής προόδου : η κα Κανέλλη μας κρούει τον κώδωνα της μεγάλης θνησιμότητας σε αυτά τα εργαστήρια του διαβόλου!

panos193 είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ (τελευταίο)
Δεν έχω καμιά δυσκολία να παραδεχτώ το οτιδήποτε, αλλά αρνούμαι να δεχτώ και το οτιδήποτε προβάλλεται χωρίς στοιχεία με τρόπο δημαγωγικό. Ρωτάει η κα Κανέλλη : «Έχετε δει τον αριθμό των θανάτων από τους εργαζόμενους στις «πράσινες» εταιρείες και ειδικά της ανακύκλωσης; Τον έχετε δει; Έχετε δει πόσοι πεθαίνουν και τι βαρύ και ανθυγιεινό είναι το επάγγελμα να δουλεύεις στα βιοκαύσιμα; Σαν τα κοτόπουλα πεθαίνουν οι άνθρωποι». Εσείς, κυρία μου, που «τον έχετε δει» γιατί δε μας δίνετε κανένα στοιχείο για να μας φωτίσετε κι εμάς; Εντάξει, να δεχτούμε ότι όλοι οι άλλοι βουλευτές εκτός από τους «αγωνιστές του λαού» βουλευτές του ΚΚΕ το ξέρουν το θέμα και σαν πιστά σκυλιά των αφεντικών κάνουν την πάπια. Εσείς όμως μιλάτε στη Βουλή και σας παρακολουθεί (ας πούμε) όλη η Ελλάδα. Μας καλείτε να το πιστέψουμε επειδή το λέτε εσείς, που είσαστε φιλαλήθης, χωρίς συγκεκριμένα νούμερα και όπως πάντα χωρίς στοιχεία;
11) Εκείνο που με άφησε άναυδο, πάντως, ήταν το ότι ο καφές που πίνουν οι βουλευτές στη Βουλή είναι 25 φορές (!) πιο κάτω από τον καφέ που πίνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί εδώ «έξω»! Προσπαθώ, από τη στιγμή που το διάβασα, να αντιστοιχίσω αριθμητικά τις δύο τιμές και άκρη δεν έχω βγάλει!
12) Το τελευταίο αριστούργημα είναι ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί «γενοκτονία». Διότι «σκοτώνει» («τσακίζει») «Γυναίκες, παιδιά, πιτσιρίκια, νέους, ΑΜΕΑ και γέρους».
Ας ησυχάσει η συμπαθής κα Λιάνα. Παιδιά, πιτσιρίκια και νέους δεν μπορεί να τσακίσει το νομοσχέδιο. Πρέπει να δουλέψουν πρώτα τα παιδιά και τα πιτσιρίκια και να γεράσουν οι νέοι.
13) Η κα Κανέλλη αναρωτιέται αν είναι πατριωτισμός να «πηγαίνουν τα 15άχρονα στο αφεντικό». Σίγουρα, το να «πηγαίνει» ο οποιοσδήποτε «στο αφεντικό» δεν είναι πατριωτισμός, όπως βέβαια και το να μην πηγαίνει, είτε γιατί δεν έχει δουλειά, είτε γιατί έχει εξασφαλίσει με άλλους τρόπους τα προς το ζην. Εκτός και η κα Κανέλλη εννοεί ότι είναι πατριωτισμός το να πηγαίνουν οι 18άχρονοι στο αφεντικό. Δεν προχωράω για να μην μπω στον πειρασμό να θυμηθώ το Μαρξ, που είπα να το αποφύγω.

Και για να αφήσουμε τα ευτράπελα της κας Λιάνας, για να θυμηθούμε ότι είναι βουλευτίνα του ΚΚΕ, θα είχα να κάνω την εξής παρατήρηση : ο κακός δαίμονας όλων των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά όσων έχουν φτάσει στην κατάρρευση, με πρώτο το ΙΚΑ ήταν από πάντα το κράτος. Αυτό εξουσιάζει όλα τα ταμεία, είτε πρόκειται για ταμεία ασφαλισμένων του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα, είτε πρόκειται για εξαρτημένη εργασία, είτε για αυτοαπασχολούμενους, είτε για ταμεία που έχουν επιχορήγηση από το κράτος είτε για ταμεία αυτοχρηματοδοτούμενα. Όλα τα ταμεία έχουν «προστάτη» (με τη χυδαιότερη έννοια του όρου) το κράτος. Το βασικό και κυριότερο αίτημα που θα έπρεπε να προβάλλει ένα εργατικό κόμμα θα ήταν : Έξω το κράτος (και οι επιχορηγήσεις του-παγίδα) από τα ταμεία, τα ταμεία των εργατών στα χέρια των εργατών, πλήρως αυτοδιοικούμενα, χωρίς ΚΑΜΙΑ ανάμειξη του κράτους!

Υ.Γ1. Μια απαραίτητη εξήγηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση : Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με οποιαδήποτε μείωση μισθών συντάξεων επιδομάτων κλπ. για τους εργάτες. Η κριτική που κάνω είναι αποκλειστικά και μόνο για τον ηλίθιο τρόπο παρουσίασης, τα ψέματα, τις υπερβολές και τελικά τη γελοιοποίηση ενός τόσο σοβαρού θέματος.
Αυτά για να μην αρχίσουν οι καλοθελητές τα δικά τους για υποστήριξη του καπιταλισμού, κλπ.
Υ.Γ.2. Πολλοί θαυμάζουν την κα Κανέλλη που μιλάει χωρίς χειρόγραφο και σημειώσεις. Ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το τι είπε σ’ αυτά τα 9,5 λεπτά παρά κάτι (κι όχι να ακούν το βίντεο, γιατί τα λόγια πετούν) και μάλλον θα αλλάξουν γνώμη.

midenistis2012 είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΜΙΛΙΑ...ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Κ ΟΛΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ (user: panos193) ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΟΙΚΕΙΑ ΛΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ι-Σ-Ω-Σ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΟΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ!

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ