Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σενάρια Συνωμοσίας στην Αλβανία

Έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της αλβανικής βουλής, που ερευνά τα αιματηρά γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου...
να ζητήσει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκαναν την επίμαχη ημέρα τέσσερις γνωστοί δημοσιογράφοι.


Στην εξεταστική επιτροπή μετέχουν βουλευτές μόνο από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ ανάμεσα στους υπό έρευνα δημοσιογράφους, είναι και ο ελληνικής καταγωγής Φίλιππος Τσακούλης. Οι υπόλοιποι είναι οι Σοκόλ Μπάλα, Άντι Μπουσάτι και Μέρο Μπάζε.


Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, τόνισε ότι «οι τέσσερις αυτοί γνωστοί δημοσιογράφοι είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα για τον Σαλί Μπερίσα και το καθεστώς του». «Η απόφαση της Eξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής αποτελεί ανοιχτή επίθεση εναντίον της 'τέταρτης εξουσίας', η οποία δεν έχει υποκύψει στο καθεστώς του Μπερίσα», υπογράμμισε.


«Επίθεση κατά των ΜΜΕ» χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων τη συγκεκριμένη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ενώ οι δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο σχετικό κείμενο, εξέφρασαν την έκπληξή τους και χαρακτήρισαν την απόφαση ως άλλη μία «αρρωστημένη φαντασία του πρωθυπουργού, ο οποίος βλέπει παντού συνωμότες και πραξικοπηματίες».


Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει ζητήσει, επίσης, κατάλογο με τις τηλεφωνικές κλήσεις και του προέδρου της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, της γενικής εισαγγελέως, Ίνας Ράμα και άλλων κρατικών λειτουργών, οι οποίοι κατηγορούνται από τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα και το Δημοκρατικό Κόμμα ως «συνεργάτες των πραξικοπηματιών».


Ο κ. Ράμα υπογράμμισε και πάλι την αποφασιστικότητα της αντιπολίτευσης να συνεχίσει την πορεία της στο δρόμο της ειρηνικής αντίστασης, μέχρι την εκπλήρωση του στόχου. «Να μην επιστρέψει η Αλβανία στη μαύρη εποχή του κόμματος-κράτους και του κράτους-κόμματος», παρότρυνε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε μια έμμεση αναφορά στο κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα.


«Την Παρασκευή θα ξαναρχίσουμε την ειρηνική αντίστασή μας στους δρόμους των Τιράνων και των πόλεων Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα», ανακοίνωσε ο κ. Ράμα.




πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ