Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αποκλειστικές φωτογραφίες απο την κατάληψη της Νομικής

Γράφει η Έφη Τσεκούρα
Φωτορεπορτάζ : Έυη Ζουπάνου
Η Blog Press ήταν μέσα στη κατάληψη της Νομικής.
Αβέβαια παρέμενε η εκκένωση της σχολής απο τους απεργούς πείνας μέχρι αργά χθές τα μεσάνυχτα. Παρά τις πολύωρες συζητήσεις των Πρυτανικών αρχών και των μεταναστών δεν φάνηκε να δίνεται μια λύση όπως περιμέναμε, μετά την τέταρτη άρση του πανεπιστημιακού ασύλου...
Οι μετανάστες αντιστέκονταν στην ιδέα της μετακίνησης τους, αρνούμενοι να εκκενώσουν τη σχολή, πράγμα που παρέτεινε την αναμονή.  Τα ξημερώματα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρότεινε την μεταφορά των απεργών με λεωφορεία σε χώρο του Ελληνικού αλλά οι μετανάστες φαίνονταν αμετάκλητοι στην ιδέα, δημιουργώντας εντάσεις και καθιστώντας το μήνυμα των κυβερνητικών στελεχών αρκετά σκληρό "Αν δεν αποχωρίσουν θα πραγματοποιηθεί αστυνομική έφοδος".

Τελικά αποφασίστηκε να μετακινηθούν σε κτήριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Οι μετανάστες δέχθηκαν να μεταβούν πεζοί με τη συνοδεία 1.000 μελών αριστερών οργανώσεων πραγματοποιόντας μαζική πορεία.

Υπο το φόβο επεισοδίων απο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν μαζευτεί απο νωρίς στα Εξάρχεια, οι αστυνομικές αρχές είχαν δεχτεί εντολές να μην επιτρέπουν σε κανένα να προσεγγίσει τη σχολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ