Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πήραν πίσω τους Μεσογειακούς!

Είναι κι επίσημα γεγονός: Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που είχαν ανατεθεί στον Βόλο και τη Λάρισα. Οπως αποκάλυψε από τις 11π.μ. της Παρασκευής το SentraGoal, η απόφαση είχε στην ουσία ληφθεί και απέμενε η οριστική ανακοίνωση. ...
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ συνεδρίασε λοιπόν στο Παρίσι και με ψήφους 12-1 (μόνο ο Ισίδωρος Κούβελος ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα) αποφασίστηκε να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να οριστεί ο νέος τόπος διεξαγωγής των αγώνων του 2013.

Αιτία για όλα αυτά; Η δεδομένη οικονομική κρίση και η έλλειψης κονδυλίων που καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική πλευρά και γι αυτό δεν έχει αντιδράσει το τελευταίο διάστημα.

Αλλωστε το κόστος θα ξεπερνούσε τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ΔΕΜΑ εδώ κι αρκετό καιρό ζητούσε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και σ' αυτά που είχε υπογράψει το 2007, αλλά μέχρι και την ύστατη ώρα δεν πήρε καμία απάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ο Πρόεδρος Οργαντωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Κολέτσος έστειλε απλά ένα email στην επιτροπή, στο οποίο έπειτα από επαφές που έγιναν με τη κυβέρνηση ρωτούσε τη ΔΕΜΑ αν τη βόλευε οι αθλητές να μείνουν σε κρουαζερόπλοιο και στα ΤΕΙ Λάρισας, ώστε αν η απάντηση ήταν καταφατική, να κατέθεταν την παραπάνω πρόταση και επισήμως.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα η ΔΕΜΑ απέστειλε ένα τελευταίο χαρτί με dead-line την 15η Ιανουαρίου και ζητούσε από την ελληνική πλευρά να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις και τα όσα έχουν συμφωνηθεί από το 2007. Στην ουσία η Ελλάδα δεν απάντηση ποτέ κι έτσι η ΔΕΜΑ υποχρεώθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να λάβει την απόφαση.

Φαίνεται λοιπόν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε τους Αγώνες και λειτούργησε με κουτοπονηριά, αναβάλλοντας διαρκώς τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να η ΔΕΜΑ να αναγκαστεί να μας πάρει τους Μεσογειακούς Αγώνες. Έτσι πήγαν στράφι όλα τα έξοδα που δαπανήθηκαν για την προετοιμασία τους, ενώ στο κενό έπεσε και κάθε προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για την αναβάθμιση της Θεσσαλίας.

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού, οι αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013 και σ αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στον Βόλο. Η ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Το ερώτημα πλέον είναι πού θα δοθούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προβλεφθεί κι αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού και των υποδομών...

Πλέον, το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τους Μεσογειακούς είναι η ισπανική Ταραγόνα, η οποία βρίσκεται 85χλμ. μακριά από την Μαδρίτη και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των αγώνων του 2017, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι Μερσίνα (Τουρκία), Τρίπολη (Λιβύη).
  
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ