Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δωρεάν υπηρεσίες από Ευρωπαίους Εθελοντές Κτηνιάτρους

Ελεύθερα θα μπορούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εθελοντές κτηνίατροι


σύμφωνα με ανακοίνωση στου Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων.



«Στις 31.12.2010 , πριν λίγες ημέρες δηλαδή,  δημοσιεύτηκε  στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος που επιτρέπει την προσωρινή ή περιστασιακή παροχή υπηρεσιών από επιστήμονες της Ε.Ε. στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το δικαίωμα αυτό παρέχεται στους δασολόγους, κτηνιάτρους, γεωλόγους και ιχθυολόγους από κράτη –μέλη της Ε.Ε. η δε  διαδικασία έλεγχου των δικαιολογητικών  η οποία κρατούσε δύο και πλέον χρόνια πριν ή έμενε συνειδητά  στα συρτάρια διαφόρων υπηρεσιών των υπουργείων, τώρα ορίζεται στις 7 ημέρες το ανώτερο.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν πλέον οι εθελοντές ευρωπαίοι κτηνίατροι να παρέχουν δωρεάν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα της χώρας, στειρώσεις,  τραυματισμούς κλπ.» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ενώ τονίζεται «Το όφελος θα είναι τεράστιο αφού το κράτος δεν διαθέτει κονδύλια  για την  στείρωση κλπ των αδέσποτων ζώων και οι φιλοζωικές τιμές των ελλήνων κτηνιάτρων είναι απαγορευτικές για τους συλλόγους  τα οικονομικά των οποίων είναι ανύπαρκτα.

Το φιλοζωικό κίνημα βέβαια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην βασίζεται σε ξένα δεκανίκια, όμως  η ελεύθερη πλέον παροχή υπηρεσιών από ξένους εθελοντές θα ανακουφίσει σημαντικά τα φιλοζωικά σωματεία και θα περιορίσει τον ανεξέλεγκτο υπερπληθυσμό των αδέσποτων.
Παράλληλα αναμένεται , σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις  που έχουμε  και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και συζητάμε  με τα αρμόδια υπουργεία , η τροπολογία του 3170/2003, που βρίσκεται προ των πυλών, να καθορίσει ως χώρους στείρωσης των αδέσποτων ζώων τους χώρους των δημόσιων και αγροτικών κτηνιατρείων, ή  άλλους χώρους που διαθέτουν οι Δήμοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ