Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Διαδηλώσεις κατά του Νατζίμπ Μικάτι

Εκατοντάδες οπαδοί του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Σαάντ αλ-Χαρίρι, διαδήλωσαν σήμερα στο βόρειο Λίβανο κατά του Νατζίμπ Μικάτι, του πολιτικού που υποστηρίζεται από την Χεζμπολάχ για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση στη Βηρυτό...
Οι διαδηλωτές απηύθυναν έκκληση για μία «ημέρα οργής» αφότου η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της, οι οποίοι ανέτρεψαν την κυβέρνηση Χαρίρι πριν από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον Μικάτι.

«Το αίμα των σουνιτών βράζει», φώναζαν οι διαδηλωτές που έκαψαν φωτογραφίες του Μικάτι ανεμίζοντας τις μπλε σημαίες του Κινήματος για το Μέλλον του Χαρίρι. Το Κίνημα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία κυβέρνηση που θα κυριαρχείται από τους σιίτες της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα του Λιβάνου, το αξίωμα του πρωθυπουργού καταλαμβάνεται από σουνίτη. Οι οπαδοί του Χαρίρι λένε ότι «όποιος πολιτικός αποδεχθεί το χρίσμα από την Χεζμπολάχ για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση θα θεωρηθεί προδότης».

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν, διαβουλεύεται για δεύτερη ημέρα σήμερα με βουλευτές, προτού δώσει εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο Μικάτι έχει εξασφαλίσει ήδη την κρίσιμη στήριξη του ηγέτη των Δρούζων, Γουαλίντ Τζαμπλάτ.
Η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της αποχώρησαν από την κυβέρνηση ενότητας του Χαρίρι στις 12 Ιανουαρίου, λόγω διαφωνίας για τα απόρρητα ακόμη εντάλματα που εξέδωσε ο ΟΗΕ, μετά την έρευνα για την δολοφονία, το 2005, του Ραφίκ αλ-Χαρίρι, πατέρα του πρωθυπουργού.

πηγή:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ