Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Έξω ο Πάγκαλος…

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι. Και εφόσον έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι ολόκληρο το ψάρι βρωμάει εδώ και πολύ καιρό, είναι φανερό ότι η μπόχα από το κεφάλι του ψαριού είναι τρομερή. Ο κ. Πάγκαλος μας έκανε προ ημερών την πολύ μεγάλη χάρη να δώσει δημοσίως λεκτικά δείγματα της δυσοσμίας που εκπέμπει η πολιτική μας εξουσία, διαχρονικά αλλά και την σήμερον ημέρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αυτής της, οικονομικά και πολιτικά, κατακαημένης χώρας, περιέγραψε με λίγα λόγια μία ανέντιμη και ανήθικη πολιτική πρακτική που το ίδιο του το κόμμα εφάρμοζε, και πιθανόν ακόμα εφαρμόζει , για να διατηρείται στην εξουσία.
Αυτή η πρακτική , που ήταν κοινή και στο άλλο κόμμα εξουσίας, και την οποία ολόκληρη η χώρα την αναγνωρίζει, είναι η πελατειακή πολιτική της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργεί θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. Ώς εδώ κανένα πρόβλημα, καθότι η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει, παρά μόνον στεναχωρεί όσους έχουν λερωμένες τις φωλιές τους.

Το απίστευτο θράσος του κ. Πάγκαλου συνίσταται στο χαρακτηρισμό του «κοπρίτη» που έδωσε, σαν υπεροπτικό πρωτοχρονιάτικο μπουναμά, σε όλους τούς δημόσιους υπαλλήλους της χώρας που προσλήφθηκαν στο δημόσιο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Και εάν ήτανε αλήθεια ότι πολλοί κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας δικής τους με το κυβερνόν κόμμα, ποιος είναι ο μεγαλύτερος «κοπρίτης» σε τέτοια συμφωνία; Ο υπάλληλος που προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του και να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά του, ελλείψει ικανοποιητικής ελληνικής παιδείας, ή το εκάστοτε πολιτικό κόμμα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ, πού δημιούργησε τις πιο πολλές από αυτές τις θέσεις στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τριάντα χρόνια;

Ποιος είναι ο πιο ανέντιμος, ο άνθρωπος που δέχεται να δουλέψει με αντάλλαγμα την ψήφο του, η ο πολιτικός, ο οποίος διαστρεβλώνει, εν γνώσει του, το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και αλλοιώνει χαρακτήρα του ελληνικού δημοσίου, για να διατηρηθεί ο ίδιος στην εξουσία, να παίρνει χοντρούς μισθούς, και παχιές συντάξεις; Ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος δεν κάνει καλά την δουλειά του και διατηρείται στην θέση του αιωνίως και ατιμωρητί, ή μία κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία, αν το θελήσει, να αλλάξει και να διορθώσει ότι δεν πάει καλά στο σύστημα;

Ο κ. Πάγκαλος και το κόμμα του, κυβέρνησαν κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την τελευταία τριακονταετία. Αντί λοιπόν να μιλάει για «κοπρίτες», δυσφημίζοντας σχεδόν την μισή Ελλάδα, ας μιλήσει καλύτερα για την Κόπρο του Αυγεία, δηλαδή το φαύλο και αυτοκαταστροφικό πολιτικό, δημόσιο και δημοσιονομικό σύστημα, που ο ίδιος και το κόμμα του, για πάρα πολλά χρόνια συντηρούν για μάλλον ιδιοτελείς και όχι βέβαια για εθνικούς λόγους. Και ας ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ, εκ μέρους του εαυτού του και εκ μέρους του κόμματός του, για τις ευθύνες τους στη δημιουργία του εφιάλτη που ζούμε. Τον εφιάλτη που για να απαλλαγούμε, θα χρειαστεί γιγαντιαία και πολύχρονη προσπάθεια.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μία κυβἐρνηση, που υποτίθεται ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την χώρα από τη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, να υποστηρίζει και να ανέχεται στις τάξεις της ένα «πολιτικό» σαν τον κ. Πάγκαλο. Η φραστική επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν διαφέρει από τις επιθέσεις διαδηλωτών, πού σπάζουν βιτρίνες καταστημάτων η πυρπολούν αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, σε διάφορες κινητοποιήσεις. Η διαφορά είναι ότι πολλοί από αυτούς τούς διαδηλωτές φορούν κουκούλες για να κρυφτούν, ενώ ο κ. Πάγκαλος αισθάνεται ασφαλής υπό την προστασία της εξουσίας. Αλλά και οι δύο επιθέσεις εκδηλώνουν απερίσκεπτη οργή εναντίον στόχων πού, είτε δεν είναι οι κύριοι αίτιοι της απίστευτης καταστροφής της χώρας, είτε είναι εντελώς αθώοι. Και οι δύο επιθέσεις είναι ξεκάθαρα καταστροφικές για τη χώρα στην παρούσα τραγική συγκυρία.

Η διατήρηση ή όχι του κ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση καθορίζει το κύρος της. Εάν θέλει ο πρωθυπουργός μας πραγματικά να ξεβρωμίσει το ψάρι, δηλαδή η Ελλάδα, πρέπει πρώτα να φρεσκάρει την κυβέρνησή του, δηλαδή το κεφάλι. Εάν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι μπορεί να διώχνει από την κοινοβουλευτική ομάδα έντιμους βουλευτές επειδή καταψηφίζουν το Μνημόνιο, αλλά θεωρεί ότι άνθρωποι σαν τον κ. Πάγκαλο είναι άξιοι της κυβέρνησής του και του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ίδιος μάλλον δεν είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός να οδηγήσει την Ελλάδα στην σωτηρία.

ΠΗΓΗ: reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ