Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ... “ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή ''to know us better'', μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας. Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, χορογράφους, μουσικούς, φωτογράφους και χορευτές από την Ελλάδα. Στη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 δημιουργοί θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό.
Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των καλλιτεχνών που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες όπως ο Tayfun Pirselimoglu (Tουρκία), o Luc Dionne (Καναδάς), ο Burhan Qurbani (Γερμανία), o Σέρβος Nikola Lezaic (Σερβία), ο Drago Sholev (Βουλγαρία), ο Hou Chi-Jan (Ταϊβάν), αλλά και o Γιάννης Διαμαντόπουλος μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων – και όχι μόνο – μικρομηκάδων ''συζητούν'' με το κοινό μέσα από τις ταινίες τους.

Εικαστικοί όπως ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Ανδρέας Λόλης, ο Αθανάσιος Μπερούτσος, ο Μανώλης Μεραμπελιώτης. ο Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, ο Νίκος Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Τσώλης μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και τον σκηνοθέτη Tayfun Pirselimoglu εκθέτουν επιλεγμένα έργα τους.

H χορευτική ομάδα ''Κι όμως κινείται'' με τη παράστασή της «IL paRЯaiso» και με χορευτές τους Γιώργο Αμέντα, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Βασίλη Δήμα, Χριστόφορο Μακατσώρη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκόρ, Μαρία Λουΐζα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Σουγιουλτζή, ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στον παράδεισο και προβάλλει πάνω στη σκηνή τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.

Η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μαζί με τους ηθοποιούς Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά προσκαλούν «Στην Κουζίνα της Πλαθ – Viciousness in the Kichen», μια ξεχωριστή θεατρική performance. Μαζί τους, η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad hoc ηχητικές διαδράσεις με αγαπημένα σκεύη μαγειρικής.


Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το "μαζί" και που θα κλείσει πανηγυρικά με δυο συναυλίες, των Drog A Tek και των ERASERS καθώς και ένα πάρτι έκπληξη!

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

30 διπλές κινηματογραφικές προβολές (7 ταινίες μικρού και 7 ταινίες μεγάλου μήκους)

Θεατρική performance (4 παραστάσεις)

Συναυλία (4 παραστάσεις)

Χορός (3 παραστάσεις)

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας

9 Masterclasses

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ