Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο εγκέφαλος αποκαλύπτει αν θα κόψουμε το κάπνισμα

Η εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να καθορίσουν αν ένας καπνιστής μπορεί να σταματήσει το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ερευνητών...
οι οποίοι εντόπισαν πως μια περιοχή του φλοιού του εγκεφάλου συνδέεται με τις αλλαγές στην συμπεριφορά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 28 ατόμων που θεωρούνται βαρείς καπνιστές και είχαν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να παρατηρούν μια σειρά από αντικαπνιστικά μηνύματα και την ίδια ώρα ειδικός τομογράφος κατέγραφε την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Μετά από κάθε μήνυμα, οι ασθενείς ανέφεραν με ποιο τρόπο αυτό επηρέασε την πρόθεσή τους να σταματήσουν το κάπνισμα και αν ενίσχυσε την αποφασίστικότητά τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι καπνιστές, ο προμετωπιαίος φλοιός των οποίων εμφάνισε δραστηριότητα στη διάρκεια της παρουσίασης των μηνυμάτων, ήταν σημαντικά πιο αποφασισμένοι να μειώσουν το κάπνισμα μέσα στον επόμενο μήνα.

«Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι γνωρίζοντας τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κάποιου μπορούμε να προβλέψουμε καλύτερα την μελλοντική του συμπεριφορά», τονίζει η εισηγήτρια της μελέτης και διευθύντρια του εργαστηρίου Νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


ΠΗΓΗ :newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ