Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δέκτης ισχυρών πιέσεων ο Ομπάμα

Ηνωμένες Πολιτείες  —  Δέκτης ισχυρών πιέσεων και από τα δύο κόμματα , έγινε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν από την ομιλία του στα δύο τμήματα του Κογκρέσου, για να προωθήσει στο Σώμα, τις επί μακρόν καθυστερημένες εμπορικές συμφωνίες με την Νότιο Κορέα, την Κολομβία και τον Παναμά...
 «Χρειάζεται να επιστρέψουμε γρήγορα σε ορθή πορεία ανοίγοντας αγορές απορρόφησης των Αμερικανικών προϊόντων», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρόμπ Πόρτμαν, εν όψει της ετήσιας ομιλίας του προέδρου Ομπάμα στη Κατάσταση του Έθνους. Έκανε δε την εκτίμηση ότι αυτός ο στόχος είναι πολύ κρίσιμο κομμάτι του συνολικού πακέτου για την καταπολέμηση της πεισματικά αντιστεκόμενης ανεργίας.

Στην περσινή του αναφορά ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ως στόχο το διπλασιασμό των εξαγωγών μέσα στην πενταετία. Επίσης είχε κάνει λόγο και για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών με την Νότιο Κορέα, την Κολομβία και τον Παναμά. Όλοι τώρα περιμένουν ότι φέτος θα κάνει τα επόμενα βήματα, στέλνοντας άμεσα τις συμφωνίες προς έγκριση στο Κογκρέσο.

Έχει ίσως τη δική του πολιτική σημειολογία το γεγονός ότι ο Πόρτμαν ήταν επικεφαλής των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα το 2006, επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του υιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ