Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Δύο νεκροί και 400 τραυματίες από τις συγκρούσεις στην Αλγερία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 300 ήταν αστυνομικοί, κατά τις τέσσερις ημέρες των ταραχών που ξέσπασαν στην Αλγερία κατά της ακρίβειας της ζωής, όπως δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Εσωτερικών, Ντάχου Ουλντ Κάμπλια.
Ένα άτομο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Αϊν Λαχντζέλ στην περιοχή Μσίλα, που βρίσκεται 300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, δήλωσε ο υπουργός στο Εθνικό Ραδιόφωνο Chaine ΙΙΙ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε σήμερα από την εφημερίδα "El Khabar". «Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια απόπειρας εισβολής σε ένα αστυνομικό τμήμα», είπε ο κ. Ουλντ Κάμπλια...

Επίσης, ένας 32χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Μπου Σμάιλ, που βρίσκεται περίπου 50 χλμ δυτικά του Αλγερίου. «Περισυνελέγη από το δρόμο τραυματισμένος, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι πέθανε από τραύματα στο κεφάλι, αλλά τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί», πρόσθεσε.

Πάντως, μια ιατρική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θύμα είχε δεχτεί στο πρόσωπο βομβίδα δακρυγόνων. Αναφερόμενος στους τραυματίες, ο υπουργός τόνισε ότι η αστυνομία είχε διαταχτεί να αναχαιτίσει τις διαδηλώσεις αποφεύγοντας την δυσανάλογη χρήση βίας.

«Περισσότεροι από 300 άνδρες, της αστυνομίας και της χωροφυλακής, έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ο υπουργός, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν λιγότεροι από 100 τραυματίες".
ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ