Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο Ασάντζ των WikiLeaks

Τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, επιβεβαίωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Ασάντζ είχε ανακοινώσει την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί στις βρετανικές Αρχές. Εναντίον του Ασάντζ εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά από αίτημα της Σουηδίας, που κατηγορεί τον δημιουργό του Wikileaks για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό...


Ο Ασάντζ, που εκτιμάται πως τις τελευταίες ημέρες διέμενε στη ΝΑ Αγγλία, αναμένεται να οδηγηθεί σε δικαστήριο που θα εξετάσει το αίτημα για έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Ασάντζ αναμένεται να ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος, καθώς -όπως λένε οι νομικοί του εκπρόσωποι- είναι πιθανό αντί της Σουηδίας να παραδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση από το Wikileaks διαβαθμισμένων τηλεγγραφημάτων από διάφορες πρεσβείες τους, καθώς και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός του wikileaks στο twitter έχει "σιγήσει" από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες περί σύλληψης του Ασάντζ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εκτιμώντας πως οι διώξεις υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.

Χθες, μια ελβετική τράπεζα στην οποία διατηρούσε καταθέσεις ο Ασάντζ έκλεισε το λογαριασμό με το επιχείρημα ότι ο δημιουργός του Wikileaks είχε δώσει πλαστά στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της Paypal να σταματήσει την υποστήριξη τoυ Wikileaks, στερώντας στην υπηρεσία έναν εύκολο τρόπο χρηματοδότησής της μέσω του διαδικτύου, καθώς και η απόφαση της Amazon να διακόψει τη φιλοξενία υλικού του Wikileaks στους servers της υπηρεσίας cloud computing που η ίδια διαθέτει.

Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ
Αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον ύποπτο για βιασμό Τζούλιαν Ασάντζ για λογαριασμό των σουηδικών αρχών.
Ο Τζούλιαν Ασάντζ, 39 ετών συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνουν σήμερα στις 9.30 π.μ.
Κατηγορείται από τις σουηδικές αρχές για μία υπόθεση παράνομου εξαναγκασμού, δύο υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μία υπόθεση βιασμού, οι οποίες όλες φέρεται ότι διεπράχθησαν τον Αύγουστο του 2010.
Ο Ασάντζ πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο της πόλης του Γουεστμίνστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ