Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση και Αμερικάνοι στήνουν μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ του ΔΝΤ

Έχουμε μια πληροφορία η οποία αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι κυβέρνηση και οι φίλοι της οι Αμερικανοί βάζουν τα μεγάλα μέσα για να πείσουν τον κόσμο πόσο… ωραία είναι στην εποχή του Μνημονίου.
Όπως μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την πιάτσα, τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται να στηθεί ένα σύστημα αποτελούμενο από δημοσιογράφους και opinion leaders οι οποίοι έχουν αρχίσει να «ενημερώνονται» από τους Αμερικανούς και το ΔΝΤ για τα οφέλη της ένταξης της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, για το ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τη χώρα και άλλα πολλά...

Βασικός στόχος του συστήματος παραπληροφόρησης είναι να δημιουργηθεί μέσα στις εφημερίδες ένας πόλος… αντίστασης στην αντίσταση του κόσμου για την κυβέρνηση του Μνημονίου και το ΔΝΤ. Επιχειρείται, επίσης, να εξωραϊσθεί η εικόνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να τονισθούν τα «καλά» που έχει και τα κέρδη που θα αποκομίσει η Ελλάδα με τον σφιχτό εναγκαλισμό της με το Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτεργάτης της κίνησης αυτής είναι το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο συνεπικουρούμενο φυσικά από την αμερικανική πρεσβεία η οποία θέλει να παίξει ενεργότερο ρόλο στην Ελλάδα αφού άλλωστε και ο Γ. Παπανδρέου ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη.

Φημολογείται ότι έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν κλειστές συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου και δημοσιογράφων από εφημερίδες οι οποίες παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Επίσης, λέγεται ότι στις συναντήσεις παρευρίσκεται και μέλος του ΔΝΤ, ίσως και ο επικεφαλής της Τρόϊκας στην Ελλάδα, ο Πολ Τόμσεν ή… μπλε μάτια κατά την προσφιλή έκφραση της ρεπόρτερ Πετρούλας.

Με λίγα λόγια, παλιά μου τέχνη για τους Αμερικανούς που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως σωτήρα το ΔΝΤ και αυτό το προωθούν μέσω εφημερίδων. Όπως έκαναν παλαιότερα (ή μήπως κάνουν και σήμερα) με τα πληρωμένα στρατιωτάκια της δημοσιογραφίας, έτσι και σήμερα με κρυφές συναντήσεις και… αμερικανιές θέλουν να επιβάλουν το ΔΝΤ ως «πολιτικώς ορθόν» για την ελληνική πραγματικότητα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τελευταία έχει ενεργοποιηθεί και η Ισραηλινή πρεσβεία η οποία κάνει συνεχείς ενημερώσεις και ταξιδάκια σε δημοσιογράφους προκειμένου να τους παρουσιάσει τον παράδεισο του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ