Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Υπαινιγμοί για εμπλοκή Νίκου Παπανδρέου στο deal για τον Σκαραμαγκά

Λέτε από τη μία Αγία Οικογένεια να πάμε στην άλλη;

Διότι ωραία τα λόγια περί διαφάνειας και καθαρών χεριών, αλλά όταν αφήνονται υπαινιγμοί για τον αδερφό του πρωθυπουργού, τον Νίκο Παπανδρέου, επωνύμως και φόρα παρτίδα στα ΜΜΕ απο κρατικό αξιωματούχο, τότε κάτι πολύ περίεργο τρέχει και θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει.
Σας γράφαμε και παλαιότερα για τις «δουλίτσες» που κάνουν στο παρασκήνιο, ο Νίκος Παπανδρέου με την Αραβία και ο Αντρίκος με τα «πράσινα» κεφάλαια του εξωτερικού...

Έρχεται λοιπόν τώρα ο τέως γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος, σε συνέντευξή του να αφήσει υπαινιγμούς για τον πρώτο και για το ρόλο που έπαιξε στη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κύριος Βασιλάκος χαρακτήρισε επιβλαβή τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων από το Γερμανικό Όμιλο Thyssen στον αραβικών συμφερόντων όμιλο Abu Dhabi Mar. Ανέφερε ωστόσο ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιμετώπισε μια δεδομένη κατάσταση αφού όπως είπε με την εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού είχε βρεθεί εκ των προτέρων ο αγοραστής των ναυπηγείων. Τα ναυπηγεία συμπλήρωσε ο κύριος Βασιλάκος θα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν χωρίς να υπάρχουν νέες συμβάσεις και με έναν αντικειμενικό διαγωνισμό.

Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ο Νίκος Παπανδρέου έκανε τη χάρη στην Ελλάδα και βγήκε αγοραστή για τον Σκαραμαγκά;
Ότι το deal ήταν προσυμφωνημένο αφού παρενέβη ο πρωθυπουργικός αδερφός;
Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων διότι ο… αδερφός του πρωθυπουργός δεν πρέπει μόνο να είναι τίμιος, πρέπει και να φαίνεται.

Διαβάστε τι είπε ο κ. Βασιλάκος:

«Εμπλοκή Νίκου Παπανδρέου για τον Σκαραμαγκά»
Αποκλειστική συνέντευξη στο ΣΚΑΪ του τέως γενικού διευθυντή αμυντικών επενδύσεων

Υπαινιγμούς για εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου, στην πρόσφατη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τη διευθέτηση των συμβάσεων προμήθειας γερμανικών υποβρυχίων από το πολεμικό ναυτικό άφησε ο τέως γενικός διευθυντής αμυντικών επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κύριος Βασιλάκος χαρακτήρισε επιβλαβή τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων από το Γερμανικό Όμιλο Thyssen στον αραβικών συμφερόντων όμιλο Abu Dhabi Mar. Ανέφερε ωστόσο ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιμετώπισε μια δεδομένη κατάσταση αφού όπως είπε με την εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού είχε βρεθεί εκ των προτέρων ο αγοραστής των ναυπηγείων. Τα ναυπηγεία συμπλήρωσε ο κύριος Βασιλάκος θα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν χωρίς να υπάρχουν νέες συμβάσεις και με έναν αντικειμενικό διαγωνισμό.

Για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων υποστήριξε ότι η χρυσή ευκαιρία χάθηκε το καλοκαίρι του 2008, όταν οι Γερμανοί δέχθηκαν να ναυπηγήσουν δύο καινούρια υποβρύχια τύπου 209, σε αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ. «Με τη συμφωνία της κυβέρνησης δεχθήκαμε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τελευταίου τύπου (214), πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον», κατέληξε ο κ. Βασιλάκος

Αναφερόμενος στον τρόπο υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας υπογράμμισε ότι οι παλαιότερες διεφθαρμένες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα. Όπως είπε, τα τελευταία 15 χρόνια οι περισσότερες αγορές οπλικών συστημάτων ήταν υπερκοστολογημενες, με απευθείας αναθέσεις, ενώ μέχρι το 2006 δεν επιβαλλόταν ποινική ρήτρα σε περίπτωση που τα οπλικά συστήματα ήταν ατελή.

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική έρευνα για τους εξοπλισμούς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Βασιλάκος ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα να τεκμηριώσει ποινικές ευθύνες, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν καταθέτουν όλα όσα γνωρίζουν.

«Αν το πολιτικό σύστημα δεν είναι διατεθειμένο να αποδώσει τις ευθύνες που το ίδιο έχει, τι να κάνει ο οποιαδήποτε εισαγγελέας;» αναρωτήθηκε.

Ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει μια προς μια τις συμβάσεις από το 1996, καθώς -όπως είπε- το υπέρογκο κόστος τους συνέβαλε να οδηγηθεί η χώρα στη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση.
ΠΗΓΗ: ANTINEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ