Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Γεμίσαμε "ανεγκέφαλους", σύμφωνα με τον Παπουτσή, μπάτσους

Για τον βρόμικο ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει ο Παπουτσής έχουμε γράψει αναλυτικά. Και φυσικά δεν πείθουν κανέναν οι αστειότητες που ψέλλισε την περασμένη Πέμπτη στην αντιπροσωπεία εργατικών σωματείων που μαζί με την «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» -πρόσκεινται στο ΚΚΕ- έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής που προΐσταται, καταγγέλλοντας την παρουσία ασφαλιτών, που παρίσταναν τους διαδηλωτές και εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, σε κινητοποιήσεις...


Αν θυμάστε, το Πασοκικό κυβερνητικό στέλεχος είχε επικαλεστεί τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» της κυβέρνησης –πέρα απ’ τους διαδηλωτές κάτι περισσότερο γνωρίζουν γ’ αυτές, τούτες τις μέρες οι κάτοικοι της Κερατέα- και υποστήριξε μάλιστα ότι αν υπάρχουν τέτοιοι ασφαλίτες, δε δρουν οργανωμένα ως συγκροτημένο κομμάτι της Αστυνομίας, αλλά είναι ενέργειες μεμονωμένων «ανεγκέφαλων», όπως είπε μπάτσων, που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους … (πλεονασμός να πούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα κάποιος μπάτσος που να κατηγορήθηκε για παρόμοια «ανεγκέφαλη ενέργεια». Αλλωστε τα βίντεο που έχουν δει την δημοσιότητα φανερώνουν ότι οι ασφαλίτες που παριστάνουν τους διαδηλωτές είναι σε αγαστή συνεργασία με τους ένστολους ομόσταυλους τους και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Οι παπαριές του Παπουστή –του πρώην προέδρου της ΕΦΕΕ για να μην ξεχνιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει το κατάντημα ενός ανθρώπου- δεν μπορεί να πείσουν ούτε μικρά παιδιά).

Αφορμή γ’ αυτή την ανάρτηση η καταγγελία που κάνουν οι βουλευτές του Σύριζα Ευαγγελία Αμμανατίδου και Τάσος Κουράκης. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή, απευθυνόμενοι προς τον Χρήστο Παπουτσή, καταγγέλλουν μπάτσο που βιντεοσκοπούσε διαδηλωτές στην Καβάλα την ημέρα της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.

Παραθέτουμε την ερώτηση των βουλευτών του Σύριζα αν και την απάντηση του Χ. Παπουτσή την ξέρουμε από τώρα:

«Στις 15 του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εναντίον των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης και του προϋπολογισμού του μνημονίου, με παλλαϊκές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Καβάλα, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του νομού έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο. Την ίδια στιγμή όμως που οι διαδηλωτές του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ περνούσαν μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, υπήρξε παράνομη και προκλητική βιντεοσκόπηση από αστυνομικό, που βρισκόταν στο δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Συνασπισμού κατήγγειλε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα, για την αυθαίρετη αυτή πράξη. Επειδή είναι προφανές πως η παραπάνω αστυνομική αυθαιρεσία εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή και συστηματικό εκφοβισμό των συμμετεχόντων στις συνδικαλιστικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

Επειδή είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής για την απόδοση ευθυνών στον εντολοδόχο της παράνομης αυτής ενέργειας, καθώς και για την κατάσχεση και καταστροφή του υλικού που βιντεοσκοπήθηκε. Επειδή τέτοιοι χειρισμοί θυμίζουν άλλες εποχές και περνούν από το παραδοσιακό φακέλωμα στο “ψηφιακό”.

Επειδή προκλήσεις όπως αυτή είναι ανεπίτρεπτες γιατί πυροδοτούν επικίνδυνες και άκαιρες εντάσεις, προσπαθώντας με τέτοιες πρακτικές να κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των πολιτών, που πλήττονται από τα βίαια αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

• Θα σταματήσει άμεσα η αστυνομική αυθαιρεσία και η πρόκληση εντάσεων που θυμίζουν άλλες εποχές;
• Θα ζητήσει άμεση απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για τη βιντεοσκόπηση των διαδηλωτών;
• Θα κατασχεθεί και θα καταστραφεί το παράνομο βιντεοσκοπημένο υλικό;».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ