Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αισιόδοξα μηνύματα από την Κερατέα

Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν πρόκειται παρά για μια μεθόδευση της κυβέρνησης η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο για προσωρινή διακοπή εργασιών στον ΧΥΤΑ Κερατέας.

Σε δυο 24ωρα υπάρχει γενική απεργία και τα ΜΑΤ χρειάζονται να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές.
Στην Κερατέα τα βρήκαν σκούρα και ούτε μπορούσαν ποτέ να διανοηθούν την αντίσταση που θα συναντούσαν. Όπως ακούσαμε στο ρεπορτάζ του Αντένα χτες το βράδυ «εκατοντάδες μολότοφ έκαναν την νύχτα μέρα και η οδός Λαυρίου έγινε πεδίο μάχης … ο πόλεμος των κατοίκων ενάντια στα ΜΑΤ διήρκησε μέχρι το ξημέρωμα»...

Οι ένστολοι πραιτοριανοί του καθεστώτος μπορεί εύκολα να ανοίγουν κεφάλια με τα γκλοπ τους –όπως έκαναν και σε δημοσιογράφο του Αλτερ που κάλυπτε το ρεπορτάζ στην Κερατέα- όμως η νεολαία και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπήκαν στην λογική «σφάξε με αγαμ ν’ αγιάσω».

Είναι εντυπωσιακό –δεν θυμόμαστε περίπτωση να έχει ξαναγίνει- για ένα τοπικό πρόβλημα κάτοικοι να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ με εκατοντάδες μολότοφ. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν έχει βασιμότητα η κατηγορία –για απόπειρα ανθρωποκτονίας- που μελετάει ο εισαγγελέας ότι οι δυνάμεις καταστολής δέχτηκαν επίθεση με καραμπίνα.

Με την ευκαιρία να παραθέσουμε ένα παραπολιτικό σχόλιο που υπάρχει στην σημερινή «Ελευθεροτυπία»

Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα;
«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ήταν ένα προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Μετά το γάμο, όμως, με την εξουσία οι προεκλογικές μεγαλοστομίες συρρικνώνονται και ο σοσιαλισμός υιοθετεί και πράξεις βαρβαρότητας. Αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Κερατέας:
Είναι ή δεν είναι βαρβαρότητα, με επιδρομή των ΜΑΤ κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών, να θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει χωματερή (κατ' ευφημισμό ΧΥΤΑ, δηλαδή Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στην περιοχή τους;
Είναι ή δεν είναι βαρβαρότητα η εμμονή να γίνει χωματερή σε αρχαιολογικό χώρο, κηρυγμένο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και μάλιστα σε μικρή απόσταση από τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου;
Είναι ή δεν είναι βαρβαρότητα να αρχίζει δημόσιο έργο με καταπάτηση και ιδιωτικών εκτάσεων που δεν έχουν απαλλοτριωθεί;
Είναι ή δεν είναι βαρβαρότητα να ξυλοκοπούνται από τα ΜΑΤ ο δήμαρχος Κερατέας, γέροντες, ακόμη και δημοσιογράφοι;
Αν δεν ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», ο πρωθυπουργός οφείλει να επέμβει πριν συμβούν τα χειρότερα στην Κερατέα.
Βίκ.Νέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ