Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Έλληνες στα συσσίτια εξαιτίας των πολιτικάντηδων! [βίντεο]

Είναι συμπολίτες μας. Μέχρι εχθές είχαν ένα πιάτο φαγητό και ένα μισθό! Αλλά χάρη στα κωλόπαιδα της κυβέρνησης του Γιωργάκη, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του αλήτη Παπακωνσταντίνου, στην αναίσχυντη ρητορική του παχύδερμου Πάγκαλος και στα λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας, που έκλεψαν και σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα (συν οι προηγούμενοι κοπρίτες του Σημίτη), αυτοί οι συμπολίτες μας -δίχως να φταίνε- κατήντησαν επαίτες στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων! Αύριο βολεμένε μου καναπεδάτε, αποχαυνωμένε νοικοκυραίε, φοβισμένε και προσκυνημένε ανθρωπάκο, ακόμα και εσύ δωσίλογε που στηρίζεις την κατοχική κυβέρνηση, αύριο μπορεί να βρεθείς και εσύ στη θέση τους! Γι' αυτό, φέρσου στη ζωή σου μια φορά ως άνθρωπος και μεθαύριο κατέβα στους δρόμους. Κατέβα στους δρόμους κακομοίρη ραγιά μου, για να μην μείνεις στους δρόμους... [δείτε το βίντεο]
Ακολουθεί το ρεπορτάζ του NEWSBEAST:


Καθημερινά περισσότεροι από 4.000 πολίτες- ανάμεσά τους και οικονομικοί μετανάστες- καταφεύγουν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό. Λεφτά οι περισσότεροι δεν έχουν για να μαγειρέψουν. Μετά βίας μάλιστα, κάποιοι από αυτούς μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους.


Άνθρωποι δίχως οικογένεια, συνταξιούχοι, ακόμη και νέοι που δεν έχουν βρει μία δουλειά, μπαίνουν στην ουρά για να μην πεθάνουν από την πείνα. Καταφθάνουν στο κτίριο της οδού Πειραιώς στις 12, στις 3 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα για να παραλάβουν αυτά που η ζωή και η κοινωνική πολιτική τους στερούν. Λίγο φαγητό και λίγη φροντίδα.

Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ούτε στέγη. Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και σκεπάζουν το παγωμένο από το κρύο σώμα τους με τρύπιες κουβέρτες. Ο 63χρονος Μανώλης Χατζηδάκης ήταν ξενοδοχοϋπάλληλος και μιλά δέκα ξένες γλώσσες. Σήμερα, παίρνει σύνταξη μόλις 290 το δίμηνο. Μένει σε ένα μικρό σπίτι και δίνει ενοίκιο 300 ευρώ το μήνα. Λεφτά δεν έχει να το πληρώσει αλλά τον βοηθάει ο σύλλογος Αιγυπτίων. Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά «ευτυχώς», όπως λέει, «τα φάρμακα τα παίρνω δωρεάν». Η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Και ευχαριστεί τους ανθρώπους του δήμου που του παρέχουν ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Στην ίδια μοίρα είναι και ο 67χρονος Μάρκος Γάδης.

Ο κ. Μάρκος πηγαίνει καθημερινά για φαγητό στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου. Έχει χάσει τη σύζυγό του και πορεύεται μόνος στη ζωή. Παιδιά δεν είχε την τύχη να αποκτήσει. Δούλευε από μικρός στις οικοδομές και κατάφερνε να τα βγάλει πέρα. Μέχρι που ένα εργατικό ατύχημα, όπως παραδέχεται, του άλλαξε μια για πάντα τη ζωή. Αναγκάστηκε να βγει πρόωρα στη σύνταξη. Σήμερα παίρνει μόλις 450 ευρώ. Λεφτά που πάνε σε φάρμακα, ενοίκιο και λογαριασμούς.

Αυτές τις γιορτινές μέρες – όσο γιορτινές μπορούν να είναι- ο κ. Μάρκος και ο κ. Μανώλης θα τις περάσουν παρέα με τους άλλους άπορους που βρίσκουν καταφύγιο στο δήμο Αθηναίων. «Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος εδώ θα είμαστε. Μόνοι και ξεχασμένοι από την Πολιτεία» καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ