Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σκότωσαν «λάθος» καρχαρίες


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα της επίθεσης καρχαριών σε τουρίστες στο θέρετρο Red Sea στην Αίγυπτο, αφού όπως καταγγέλλει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση HEPCA, οι αρμόδιες Αρχές της χώρας σκότωσαν τους λάθος καρχαρίες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από φωτογραφικό υλικό, οι δυο καρχαρίες που σκοτώθηκαν δεν ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στους τέσσερις δύτες.
Οι φωτογραφίες διαψεύδουν το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου που την Πέμπτη έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι νεκροί καρχαρίες ταιριάζουν στις περιγραφές που έδωσαν τα θύματα της επίθεσης, τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός δύτης.
«Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του καρχαρία που ευθύνεται για τη δεύτερη επίθεση με τις φωτογραφίες του καρχαρία που θανατώθηκε, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι έχει γίνει λάθος», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της ΜΚΟ HEPCA.
Σύμφωνα με το Reuters, οι δύτες που δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία φέρουν τραύματα στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι στην περιοχή.
Η ΜΚΟ HEPCA επισημαίνει ότι οι επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους είναι πολύ σπάνιες και ξεκαθαρίζει ότι η τυχαία θανάτωση τους δεν αποτελεί λύση.
Μέλη της οργάνωσης εκτιμούν ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν από ένα μόνο καρχαρία, ο οποίος δεν συμπεριφέρεται φυσιολογικά.

                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ