Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Θρίλερ και παρασκήνιο μετά την ανταρσία Παπαχρήστου

Ολοκληρώθηκε περί τις 1.30 το πρωί η ψηφοφορία επί των άρθρων 2 που αφορά στις ΔΕΚΟ, 3 για τον περιορισμό προσλήψεων, 4 συντελεστές ΦΠΑ, 12 ΑΤΕ Bank, 14 επιχειρησιακή σύμβαση, 15 διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών και 18 μερική – προσωρινή απασχόληση και απλοποίηση διαδικασιών εργασιακής νομοθεσίας τα οποία «πέρασαν» κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής. Στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπήρξαν «ανταρσίες» από πλευράς ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί ο κομματικός μηχανισμός πήρε φωτιά...

Κινητοποίηση μετά τον αιφνιδιασμό
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επικοινωνούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια του διαστήματος μεταξύ της λήξης της ψηφοφορίας επι της αρχής και της έναρξης της ψηφοφορίας επι των άρθρων με εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους υπήρχε φημολογία ότι θα «σπάσουν» την κομματική γραμμή και θα καταψηφίσουν άρθρα του νομοσχεδίου.

Ο αιφνιδιασμός του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο, κινητοποίησε ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητώντας από τους στενούς του συνεργάτες συνεχή ενημέρωση. Υπο αυτά τα δεδομένα, Ιπποκράτους και Μαξίμου έθεσαν σε λειτουργία τους κομματικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα θεσμικός κορυφαίος θεσμικός παράγοντας να κυκλοφορεί στους διαδρόμους της βουλής επιχειρώντας να «επαναφέρει στην τάξη» τους επίδοξους «αντάρτες» λέγοντας στον καθένα «έχεις δίκαιο! Αλλά στην κατάσταση που είμαστε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε».

Νωρίτερα είχε ψηφιστεί επί τις αρχής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις φορολογικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις με 156 ΝΑΙ και 130 ΟΧΙ.

Ωστόσο, η «ανταρσία» από την κυβερνητική πλευρά ήρθε από τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για πολλά από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ενημέρωσε το κοινοβούλιο πως ο κ. Παπαχρήστος τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ