Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρυτάνεις απορρίπτουν αλλαγές υπουργείου Παιδείας

Aπέρριψαν οι πρυτάνεις το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ομόφωνα, μετά από συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου συνεδρίασαν εκτάκτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, θα ζητήσουν από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.
Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας. Συγχρόνως τονίζουν ότι τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δηλαδή σύγκλητος, πρυτανικό συμβούλιο.

Επίσης, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα, στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για αλλαγές στα Ιδρύματα, ενώ προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο -όπως είπαν- να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του.

ΠΗΓΗ: nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ