Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πορτογαλία: προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης «βλέπει» το 47,1%

Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Eurosondagem, αναφέρει ότι το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Εκτιμήσεις για το αντίθετο κάνει το 35,8%. Παράλληλα, το 47,1% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ζητήσει βοήθεια», ενώ το 44,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στο εσωτερικό.


Μία μεγάλη πλειοψηφία των Πορτογάλων (62%) αναφέρει ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ενώ το 29,1% είναι υπέρ της εξόδου.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει άμεσα νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Diario de Noticias, ο Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το πρόβλημά μας είναι θέμα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες» δήλωσε, για να υπενθυμίσει ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ.

«Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ