Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Καλοτάξιδος…


Η πρώτη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) με ιδιωτικές εταιρίες σε ένα πλήρες δορυφορικό σύστημα είναι γεγονός. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τέθηκε χθες σε τροχιά ο δορυφόρος Hylas-1 τον οποίο μετέφερε στο διάστημα το Ariane 5 που εκτοξεύτηκε από την Ευρωπαϊκή βάση στη γαλλική Γουιάνα.
Το Hylas-1 ανήκει και θα λειτουργήσει από την βρετανική εταιρεία Avanti Communications plc, και τα βασικά στοιχεία του ωφέλιμου φορτίου του σχεδιάστηκαν από την EADS Astrium (την εμπορική προέκταση του ΕΟΔ) στο πλαίσιο του προγράμματος ARTES. Ο δορυφόρος θα προσφέρει προηγμένη τεχνολογία στην παροχή καινοτόμων ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη.
Το 53ο Ariane 5 που εκτοξεύτηκε από το Κούρου της Γαλλικής Γουιάνα στις 15:39 τοπική ώρα (20:39 ώρα Ελλάδος)μετέφερε ακόμη ένα δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, τον Intelsat-17 ο οποίος αντικατέστησε έναν παλαιότερο. 
Εντός των επόμενων 24 μηνών, δύο παρόμοιες πρωτοβουλίες με εταιρίες δορυφορικών υπηρεσιών, την Inmarsat και Hispasat, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και θα εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και των πολιτών της Ευρώπης.

                                                                                                                                               ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ