Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Φοιτητές κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας και το Κολοσσαίο στη Ρώμη (δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά...)

Φοιτητές κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας, στην Τοσκάνη, της κεντρικής Ιταλίας, και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. (Και αυτή είναι ίσως μια απάντηση σε όσους λένε, ότι μόνο στην Ελλάδα "συμβαίνουν" αυτά, δηλαδή οι καταλήψεις μνημείων!!!!!).

Οι φοιτητές ανήρτησαν στον Πύργο της Πίζας ένα πανό με το σύνθημα "όχι στη μεταρρύθμιση" του Πανεπιστημίου.

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σε άλλες ιταλικές πόλεις, για δεύτερη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την οποία επιθυμεί η ιταλική κυβέρνηση.
Συμπλοκές σημειώθηκαν στη Φλωρεντία, όπου ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ χιλιάδες νέοι πραγματοποίησαν πορεία στη Ρώμη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Η μεταρρύθμιση του Πανεπιστημίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στις 30 Νοεμβρίου από τη Βουλή, προβλέπει, κυρίως, τη συγχώνευση των πιο μικρών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια ειδικών εκτός του ακαδημαϊκού κόσμου και τη μείωση της θητείας των πρυτάνεων.

Καταλήψεις σε βρετανικά πανεπιστήμια
Οι καθιστικές διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις συνεχίζονται σήμερα σε πολλά βρετανικά πανεπιστήμια στο Λονδίνο, στην Οξφόρδη και στο Κάρντιφ, ενώ οργανώνεται και νέα ημέρα δράσης για τις 30 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της "συντονιστικής επιτροπής για την αντίσταση" κάλεσαν σε μια νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τρίτη κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ