Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Καθεστώς προς κοινωνία: «Εξαθλιωθείτε εσείς για να με σώσετε»

Οποτεδήποτε στην ιστορία και οπουδήποτε συνέβησαν κοινωνικές αλλαγές και μάλιστα τόσο απότομες, όπως αυτές που επιχειρούνται σε μας τώρα, πρώτα κατέρρευσαν τα αντίστοιχα καθεστώτα και στη συνέχεια επήλθαν οι κοινωνικές αλλαγές
Σε μας συμβαίνει το εξής πρωτάκουστο: Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, το απόλυτα υπεύθυνο για την οικονομική και κυρίως την κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα, έχει το απύθμενο θράσος να επιδιώκει να αλλάξει την κοινωνία και να παραμείνει το ίδιο ανέπαφο....
 Δηλαδή επιδιώκει να αλλάξει το σώμα, αλλά να μην αλλάξει το κεφάλι.

Στην ουσία στρέφεται προς το κοινωνικό σώμα και λέει: «Αλλάξτε γρήγορα εσείς, έστω και αν εξαθλιωθείτε, για να με σώσετε».

Οι γνωστές πολιτικές οικογένειες και τα κρατικοδίαιτα παράσιτα που αποτελούν την πολιτική, οικονομική και «πνευματική» ελίτ του τόπου, φορώντας τον μανδύα της δήθεν μεταλλαγής τους, επιθυμούν να μείνουν στο απυρόβλητο, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά τους και προσπαθούν να φορτώσουν στο λαό τα δικά τους ανομήματα.

Για το σκοπό αυτό οχυρώνονται, σε μια μάχη χαρακωμάτων, πίσω από το πολίτευμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, το οποίο είναι τόσο σαθρό, που επί της ουσίας καταργήθηκε με μόνη την υπογραφή μιας δανειακής σύμβασης (μνημόνιο).

Και μόνο αυτό απέδειξε ότι, η «δημοκρατία» μας ήταν τόσο ισχυρή και τόσο δημοκρατία, όσο είχαμε δανεικά να καταναλώνουμε.

Επομένως, για να επιτύχει οποιαδήποτε αλλαγή και κυρίως για να έχει αυτή η αλλαγή μέλλον, θα πρέπει πρώτα να καταρρεύσει το σημερινό καθεστώς, όπως εξάλλου συνέβη πάντοτε στην ιστορία και για να γίνει αυτό, ο στόχος μας πρέπει να είναι, η αλλαγή του σημερινού σκιώδους και εύθραυστου πολιτικού συστήματος, το οποίο με ένα απλό φύσημα θα καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ