Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε εφαρμογή θέτει από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. το επιχειρησιακό σχέδιο ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί που θα έχουν συμμετοχή στα μέτρα ξεπερνούν τις 7.000 (τόσοι κινητοποιήθηκαν πέρυσι) καθώς είναι διάχυτη, λόγω συγκυρίας, η ανησυχία για το ενδεχόμενο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου να συνοδευτούν από έκτροπα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», από πληροφορίες που έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας, μέχρι σήμερα δεν έχει διαφανεί πρόθεση ομάδων αντιεξουσιαστών να προκαλέσουν επεισόδια αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη βεβαιότητα.
Αν και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους δηλώνοντας ότι «δεν είναι ραντεβού με τη βία αλλά ημέρα συλλογισμού για τα πεπραγμένα του κινήματος», τα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυστηρότερα σε σύγκριση με τα περυσινά. Το σχέδιο της αστυνομίας προβλέπει ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων γύρω από πανεπιστήμια και κυβερνητικά κτίρια, εμφανή αστυνόμευση σε όλη την περιοχή του κέντρου και ιδιαίτερα των Εξαρχείων.
Όπως επισημαίνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ, ο αριθμός των αστυνομικών που θα μετάσχουν στα μέτρα της αστυνομίας θα ξεπεράσει τις 7.000, ενώ ειδικός ρόλος, όπως αναμενόταν, έχει ανατεθεί στους δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «ΔΕΛΤΑ».
ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ