Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αποχή = ανοχή = συνενοχή

Γράφει ο Μαγια

Αν όχι όλοι, πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών διατείνονται πως θεωρούν ως µοναδικό υπεύθυνο για όλα τα δεινά, το «σύστηµα». Οπου «σύστηµα», τοποθετείστε την «κυβέρνηση», το «κράτος», την «εξουσία», την «πλουτοκρατία» κλπ. Τώρα πώς συµβαίνει τόσοι πολλοί να το αποστρέφονται και το «σύστηµα» να ζει και να βασιλεύει, αυτό είναι ένα …µυστήριο.
Εχετε παρατηρήσει ότι, συνήθως οι ισχυρότεροι θιασώτες του «συστήματος» εκφράζονται ως φανατικοί πολέµιοί του;
Δείτε, ποιοι χάιδεψαν τα αυτιά των απεχόντων από τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Ποιοι αγιογράφησαν τους...
αντιστασιακούς της μετά ΔΝΤ εποχής...
Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι, το «σύστηµα» κλονίσθηκε, επειδή το 15-20% του εκλογικού σώματος εξέλεξε πολύ μεγάλο αριθμό περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων, που θα διαχειρισθούν για τα επόμενα 3,5 χρόνια τις τύχες του συνόλου των τοπικών κοινωνιών;
Συμπέρασμα: Επιτέλους, ας κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα, δίχως προκαταλήψεις και στερεότυπα.. Αρκετά βολευτήκαμε, κρύβοντας τις ενοχές μας κάτω από την κουρελού του «συστήματος». Το ποσοστό της σιωπηλής πλειοψηφίας, που εκφράζει την αντίθεσή της στο διεφθαρμένο πολιτικό και όχι μόνο σύστημα, είναι πολύ μικρό. Οι περισσότεροι εξ όσων επιλέγουν την απουσία, στην ουσία, δηλώνουν παραίτηση από την προσπάθεια για τη βελτίωση ή την απαλλαγή του «συστήµατος». Κοντολογίς αδιαφορούν για τα κοινά! Κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.
ΣΣ. Ετσι, δικαιολογείται και η μεγάλη των ελλήνων ανοχή απέναντι στη μέγγενη του Μνημονίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ