Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΤΑΣΗ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ


ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥMΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολιτική ένταση πυροδότησαν σήμερα στην Ισπανία καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο ενδέχεται να έχει αποκρύψει στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας.


Από την πλευρά του, Ο Θαπατέρο κάλεσε τον ευρωπαίο επίτροπο επί θεμάτων ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, να παράσχει διευκρινήσεις επί δηλώσεών της προηγουμένης ότι υπάρχουν "αμφιβολίες" σχετικά με τη δυνατότητα της Ισπανίας να υλοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και "κατά πόσον η Ισπανία διαθέτει κάτι περισσότερο από ό,τι έχει βάλει στο τραπέζι".

Η δήλωση ερμηνεύθηκε από την συντηρητική αντιπολίτευση ως η αποτύπωση υποψιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απόκρυψη μέρους των οικονομικών στοιχείων της χώρας, από την κυβέρνηση. Ο συντηρητικός βουλευτής Εστέμπαν Γκονθάλεθ - Πόνς ζήτησε από την κυβέρνηση να "πει την αλήθεια".

Ο Θαπατέρο ζήτησε από τον Αλμούνια, πρώην υπουργό της Ισπανίας- να παράσχει διευκρινήσεις επί των δηλώσεών του για την αποφυγή παρερμηνειών.

Η όλη συζήτηση σημειώνεται εν μέσω κλίματος διεθνών ανησυχιών σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας σε μηχανισμό στήριξης αντίστοιχο εκείνο στον οποίο προσέφυγε η Ελλάδα, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι αλλοίωνε τα οικονομικά της στοιχεία ώστε να αποκρύψει τα προβλήματά της.

Ο Θαπατέρο δήλωσε ότι αποκλείει "εντελώς" την πιθανότητα ανάγκης διάσωσης της Ισπανίας από έναν παρόμοιο μηχανισμό.

Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας είναι χαμηλότερο του μέσου όρου στην Ευρώπη και η κυβέρνηση προωθεί συστηματικά το πρόγραμμα μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, δήλωσε ο κ.Θαπατέρο.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώνεται στο επίπεδο του 11,1% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ήτοι πολύ υψηλότερα από το "πλαφόν" του 3% που ισχύει στην Ε.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ