Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Τρόικα απαιτεί να εκδιωχθούν τρεις Έλληνες Υπουργοί!

Δραματικές εξελίξεις για την Ελλάδα και την οικονομία με την Τρόικα τις τελευταίες δύο ημέρες να λειτουργεί μόνο με μαστίγιο και χωρίς καρότο και να φτάνει να απαιτεί, όπως ακούγεται, μέχρι και την αποπομπή τριών "ατίθασων" υπουργών. 
Οι απαιτήσεις που προέβαλε το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι είναι τόσο σκληρές, που ορισμένοι υπουργοί είναι έτοιμοι να ανέβουν στα κάγκελα. Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν;
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Τροϊκανοί ζήτησαν να γίνουν άμεσα απολύσεις από το δημόσιο τομέα και ουδόλως τους ενδιαφέρει αν πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα....

Ζήτησαν επιτακτικά κλείσιμο επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα αλλά και μείωση του εφάπαξ από ταμεία που έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις στις συναντήσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, απαίτησαν αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των αλλαγών και συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για επιπλέον περικοπές 4,5-6 δισ. και συνολικά πάνω από 15 δισ. το 2011.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ οι εκπρόσωποι της Τρόικας είχαν προγραμματίσει να δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους τελικά την ανέβαλαν καθώς υπάρχει εμπλοκή με τη Λ. Κατσέλη και τις αντιρρήσεις που εγείρει για τα εργασιακά θέματα. Κάποιοι ακόμη και εντός της κυβέρνησης δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η Τρόικα όποτε κι αν κάνει την συνέντευξη να είναι ιδιαίτερα σκληρή στις δηλώσεις της και να θέσουν επιτακτικά το εκβιαστικό δίλημμα “ή κάνετε ότι σας λέμε και υπογράφετε το Μνημόνιο 3 ή δεν θα πάρετε ούτε την τρίτη δόση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής έσπευσαν στο υπουργείο Οικονομικών Παπαδήμος και Προβόπουλος, σημάδι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά τραγικά. Το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ εξαιτίας του δημοσιεύματος των FT ότι η Ελλάδα πάει σε χρεοκοπία την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2011.

Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή ενόχληση της Τρόϊκας με τρεις υπουργούς και ζητούν από τον πρωθυπουργό ακόμη και την αποπομπή τους.

Η πρώτη υπουργός είναι η Λούκα Κατσέλη η οποία με διπλή παρέμβαση σε Βήμα και Ημερησία πήγε κόντρα στο Μνημόνιο κυρίως σε ότι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις τις οποίες η Τρόικα θέλει με κάθε τρόπο να ισχύσουν. Μάλιστα, διέρρευσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνικά εξηγήσεις από την υπουργό Εργασίας η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για τους μνημονιακούς. Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να της “τράβηξε τα αυτιά” για το άρθρο που έλεγε ότι είναι λάθος το φάρμακο του Μνημονίου για να γιατρευτεί η ελληνική οικονομία. Η αναβολή της συνέντευξη της Τρόικας αποκλειστικά για τις αντιρρήσεις της κ. Κατσέλη ενδεχομένως να έχει και πιο βαθιά αιτία. Να ζήτησαν οι Τροικανοί “ανθρωποθυσίες” πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει “παραίτηση” της υπουργού Εργασίας.

Ο δεύτερος υπουργός είναι ο Δ. Ρέππας ο οποίος προσπαθεί να μην κάνει απολύσεις στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών και μιλά για μετατάξεις. Όμως η τρόικα θεωρεί ότι οι μετατάξεις είναι στην ουσία νέες προσλήψεις και ζητά επιτακτικά να φύγουν όσοι εργάζονται σε εταιρείες που θα βάλουν λουκέτο ή που θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν.

Η τρίτη υπουργός είναι η Τ. Μπιρμπίλη, ειδικά μετά την αναβολή της συνάντησης την Παρασκευή. Οι καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της ενέργειας έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τρόικα η οποία ζητά να γίνουν άμεσα αλλαγές στη ΔΕΗ με πώληση λιγνιτικών μονάδων.
ΠΗΓΗ: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ