Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Στην 73η θέση η Ελλάδα στη λίστα που καταγράφει το σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου

Ραγδαία πτώση, από την 35η στην 73η θέση, καταγράφηκε για την Ελλάδα, στην ετήσια λίστα που καταγράφει το σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως και την οποία συντάσσει η Οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF).
Ειδικότερα, η εξέλιξη αυτή για τη χώρα μας στη λίστα του 2010, αποδίδεται στο ότι δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα προπηλακισμών, κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, καθώς επίσης και λόγω της γενικότερης πολιτικής αναταραχής.
Τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.
Η Κύπρος κατέχει την 45η θέση, η ΠΓΔΜ την 68η θέση, η Αλβανία την 80ή, το Ισραήλ την 86η, η Τουρκία την 138η, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βόρειος Κορέα και η Ερυθραία.
Το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία και το Μεξικό συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενώ οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στις χώρες της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ