Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Για ποιο λόγο αρνούνται όλοι την θέση του Περιφεριάρχη;

Μεγάλο πονοκέφαλο προξενούν στον Γιώργο Παπανδρέου, οι αντιδράσεις Υπουργών στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο για Περιφερειάρχες.. Ποιοι είναι ομως πραγματικά οι λόγοι για τους οποίους αρνούνται οι Υπουργοί μια θέση στους ΟΤΑ.
Πρώτον και κύριον φοβούνται το μαύρισμα. Όχι απο τον ήλιο, αλλά απο τους πολίτες. Στις προσεχείς εκλογές, ο κόσμος θα δείξει την δυσαρέσκεια του στα κόμματα της Βουλής.
Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί θεωρούν υποδεέστερη την θέση του περιφερειάρχη απο αυτή του Υπουργού.
Τρίτος λόγος είναι γιατί θεωρούν πως αν ο Παπανδρέου τελικά τους επιλέξει, ο κόσμος θα τους θεωρήσει αποτυχημένους Υπουργούς. Και τέλος, οι Υπουργοί δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο κάνοντας στην ουσία μια "κουτσουρεμένη" τριετή θητεία αφού σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνονται μαζί με τις Ευρωεκλογές.
Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι το 2013 ενώ οι Βουλευτικές το 2014. Έτσι σε περίπτωση που αποτύχουν απο Περιφερειάρχες, θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο στην αδράνεια για να μπορέσουν να ξανακατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές. Βλέπετε δεν έχουν όλοι την άνεση της Γεννηματά να έχουν και μια δουλειά να τους περιμένει σε περίπτωση αποτυχίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ