Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σαρώνει ο Μητρόπουλος στις δημοσκοπήσεις για την περιφέρεια Αττικής!

Στη στήλη "Τρυπώνω..." της εφημερίδας "Το ΠΟΝΤΙΚΙ", διαβάσαμε (σήμερα) σχετικά με την πιθανότητα καθόδου του Αλέξη Μητρόπουλου ως υποψηφίου περιφερειάρχη για την Αττική:
"Σαρώνει στις μετρήσεις της κοινής γνώμης στο Λεκανοπέδιο ο Αλέξης Μητρόπουλος, και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά για να στηριχθεί η υποψηφιότητά για περιφερειάρχης Αττικής από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς (πλην του ΚΚΕ)... Η διείσδυσή του στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι εντυπωσιακή, και φαίνεται ότι ο κόσμος ως βασικό του κριτήριο για τις ερχόμενες εκλογές έχει το μνημόνιο και τις επιπτώσεις στη ζωή του, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τα εθνικά θέματα...
Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, στις μετρήσεις φαίνεται να ξεχωρίζει με σημαντική διαφορά ακόμη και αν οι αντίπαλοι είναι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ... Σε μέτρηση που έγινε, είναι μπροστά δέκα μονάδες ακόμη και από τον πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση.
Η προϋπόθεση για να αποδεχθεί την πρόταση ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι να στηριχθεί από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ, καθώς επίσης από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και την επιδιωκόμενη πασοκογενή "γέφυρα" του ΣΥΡΙΖΑ (Οικονόμου, Χωραφάς κ.λπ.)..."
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας θα θέλαμε να προσθέσουμε και τις δικές μας πληροφορίες, οι οποίες έχουν μια ελαφρά αλλά σημαντική απόκλιση, σε ό,τι αφορά το σοσιαλιστικό κομμάτι που φαίνεται να στηρίζει την υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από ασφαλείς πηγές μας, δεν υπάρχει καμιά "πασοκογενή γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ", αλλά μία υπό διαμόρφωση πολιτική συσπείρωση σοσιαλιστών, υπό τον τίτλο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ". (Διαβάστε σχετικά, εδώ: Ίδρυση του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» ).
Η Δημοκρατική Συνεννόηση, την οποία εξήγγειλε επισήμως πριν ένα μήνα περίπου ο ανεξάρτητος σοσιαλιστής βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, αποτελεί "χώρο" συνάντησης πασοκογενών σοσιαλιστών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "γέφυρα" ή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε επιθυμούν κάτι τέτοιο. Το μόνο που επιθυμούν, οι συμμετέχοντες στη Δημοκρατική Συνεννόηση, είναι η απαλλαγή της χώρας από τη ξενοκρατία και το ΔΝΤ, την πρόοδο και προκοπή του ελληνικού λαού, την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πνεύμα της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.
Η κοινωνία έχει ανάγκη από νέες πολιτικές προτάσεις και απαιτεί υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, ικανές να την πείσουν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις εξόδου από την κρίση και από την κατοχή του ΔΝΤ. Αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται πολιτικά και παραδοσιακά στο σοσιαλιστικό χώρο, στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, από την οποία προέρχονται τόσο ο Αλέξης Μητρόπουλος όσο και ο Βασίλης Οικονόμου, καθώς και όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν ή συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συνεννόηση.
Ο στόχος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας οφείλει να είναι, η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου των δυνάμεων της δημοκρατικής - σοσιαλιστικής και της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ενός ευρύτατου πλειοψηφικού ρεύματος, που θα κινηθεί αποφασιστικά υπέρ του λαού και της πατρίδας, σε μια καινοτόμο εθνικοαπελευθερωτική νικηφόρα πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ