Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Στην Ίμπιζα το Συμπόσιο της Σύμης το 2011! Με την Πετρούλα (όχι Ντελεδήμου)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμποσίου της Σύμης, το οποίο φέτος διεξήχθη στον Πόρο. Το Συμπόσιο της Σύμης δεν διεξάγεται στη Σύμη, γιατί οι κάτοικοι του νησιού δεν άντεχαν να τρώνε στη μάπα κάθε καλοκαίρι ολόκληρη την οικογένεια Παπανδρέου και τα φιλαράκια τους από το εξωτερικό, οπότε απείλησαν πως θα μεταναστεύσουν ομαδικά στο Βέλγιο και έτσι το Συμπόσιο διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νησί ή παραθαλάσσια τοποθεσία, ώστε να μην υπάρχουν παράπονα από τους κατοίκους∙ οι Παπανδρέου είναι σαν τις χωματερές: κανείς δεν τους θέλει δίπλα στην πόρτα του. Διοργανωτής του Συμποσίου είναι το Ίδρυμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», αν και ο Ανδρέας Παπανδρέου σίγουρα θα γινόταν έξαλλος με όλους αυτούς τους αργόσχολους παρλαπίπες που κουβαλάει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα ο κανακάρης του.
Φέτος, η επιχορήγηση του ιδρύματος περιορίστηκε -εξαιτίας της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ-, οπότε κάποιοι προσκεκλημένοι απέφυγαν να έρθουν γιατί είχαν συνηθίσει στους αστακούς και δεν καταδέχονταν να τη βγάλουν με σουβλάκια και χωριάτικες σαλάτες, ενώ κάποιοι άλλοι αρνήθηκαν ευγενικά γιατί έχουν και λίγη τσίπα πάνω τους∙ δεν γίνεται να επισκέπτεσαι μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει και να τρως, να πίνεις, να κοιμάσαι και να διασκεδάζεις με τα λεφτά των χρεοκοπημένων - πρέπει να είσαι εντελώς γαϊδούρι. Στο Συμπόσιο της Σύμης συζητήθηκαν καυτά ζητήματα, όπως η εθνικότητα του Καραγκιόζη και η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία και στην απομάκρυνση της Τατιάνας Στεφανίδου από τον ΑΝΤ1. Κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, έγιναν βαθυστόχαστες συζητήσεις για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και για το μέλλον του σοσιαλισμού∙ φυσικά, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, γιατί οι αδίστακτοι καπιταλιστές είχαν περικυκλώσει τον Πόρο και καραδοκούσαν για να τινάξουν στον αέρα το Συμπόσιο.
Στο φετινό Συμπόσιο της Σύμης υπήρξε και ειδικό αφιέρωμα στο Συμπόσιο του Πλάτωνα∙ οι προσκεκλημένοι είχαν απλώσει τις αρίδες τους πάνω στις ξαπλώστρες και συζητούσαν περί έρωτος. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως ο σαρκικός έρωτας είναι φτηνός επειδή αποσκοπεί στην ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών, ενώ ο ανώτερος έρωτας είναι η αγάπη του γιου προς τη μητέρα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία -ενώ απολάμβανε ένα Kir Royal- ξεκαθάρισε πως είναι κλειτοριδικιά, εκθείασε την ομορφιά του λεσβιακού έρωτα, έκανε μια ενδελεχή ανάλυση του Κάμα Σούτρα και ολοκλήρωσε με την επίδραση της ανακάλυψης του σημείου G στα γεγονότα του Μάη του '68.
Μετά το πέρας της συζήτησης, Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ξεβρακώθηκαν και ένωσαν τα κορμιά τους σε ένα εκρηκτικό ερωτικό όργιο πάνω στην καυτή άμμο, θέλοντας -με αυτό τον τρόπο- να στείλουν ένα μήνυμα στις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού και να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο της Σύμης θέλησαν να προβάλουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, αλλά όλοι καταλάβαμε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κάνουν διακοπές τζάμπα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ιδανικός τόπος για καλοκαιρινές σπουδές, αν τα πανεπιστήμιά της ήταν ανοιχτά∙ βέβαια, για να ανοίξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια το καλοκαίρι, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να είναι ανοιχτά τον χειμώνα.
Στο τέλος του Συμποσίου, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτησε τους προσκεκλημένους και τους έδωσε ραντεβού για τον επόμενο Ιούλιο. Το επόμενο Συμπόσιο της Σύμης θα διεξαχθεί στην Ίμπιζα ή στην Ίμβρο, αφού -μέχρι τότε- ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει απελαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ